Laatste editie
Twitter

Loop het voorjaar tegemoet! Op de Kerklaan in Vinkeveen klinkt zondag 16 februari het startschot voor de PK Sport Bosdijkloop. Toer Trimclub De Merel organiseert de 36ste editie van dit hardloopevenement. Afstanden die gelopen kunnen worden zijn 1 (voor de jeugd), 5, 10 en 21,1 kilometer.

 

Afstanden

Lopers kunnen kiezen uit een halve marathon (deelname vanaf 16 jaar) en een 10-kilometerloop, beide door het buitengebied van Vinkeveen, en een 5-kilometerloop door de kern van Vinkeveen. Deze afstanden zijn zowel geschikt voor wedstrijdlopers als voor recreanten. En er is een jeugdloop van 1 kilometer voor kinderen tot en met 12 jaar. Start en finish zijn vlakbij sporthal De Boei, Kerklaan 32 in Vinkeveen. In de sporthal zijn kleedruimten, douches, een foyer met horeca-faciliteiten en er is EHBO aanwezig.

 

Inschrijven

Meedoen is eenvoudig, ga naar www.inschrijven.nl. Bij voorinschrijving bedraagt het inschrijfgeld voor de halve marathon en de 10-kilometerloop 7 euro en voor de 5-kilometerloop 5 euro. Deelname aan de jeugdloop is gratis! Elke deelnemer aan de jeugdloop ontvangt een leuke medaille. Voorinschrijving is mogelijk tot en met 13 februari. Let op: de voorinschrijving is 1 euro goedkoper dan de inschrijving op de dag van de loop.

 

Starttijden en parcours

De start van de 1 kilometer jeugdloop is om 11:30 uur voor de Sint Jozefschool aan het Tuinderslaantje. De start van de halve marathon is om 12.00 uur, de 10 kilometer om 12.05 uur en de 5 kilometer om 12.10 uur op de Kerklaan. Het parcours is vlak en over verharde wegen. Vele vrijwilligers zorgen voor een veilige route. De kilometerpunten bij alle afstanden worden met grote kilometerborden aangegeven, per afstand een andere kleur en bij elke km één bord. Wil je alvast de route zien? Zie de routekaarten op www.ttcdemerel.nl.

 

Prijsuitreiking en uitslagen

De prijsuitreiking van de 1 kilometer jeugdloop is om 11:50 uur bij de startlocatie op de Kerklaan. De overige prijsuitreikingen vinden plaats in sporthal De Boei, volgens het schema: 5 kilometer om 13:00 uur, 10 kilometer om 13:30 uur en de halve marathon om 14:00 uur. Voor de prijswinnaars van de halve marathon en 10-kilometerloop zijn er geldprijzen. Voor de winnaar van de halve marathon, zowel bij de dames als de heren, is er een wisselbeker. Ook voor het verbeteren van het parcoursrecord op de halve marathon (dames: 1.20.28 uur, heren: 1.11.17 uur) is een geldbedrag te winnen, zowel bij de dames als bij de heren. Voor de prijswinnaars van de jeugdloop en de 5-kilometerloop zijn er medailles.

 

Alle deelnemers ontvangen een sportbon van hoofdsponsor PK Sport. Tevens is er een tombola met mooie prijzen op de startnummers. De uitslagen kun je zondag 16 februari vanaf 17.00 uur vinden op www.uitslagen.nl. En vervolgens ook op www.ttcdemerel.nl. Hier vindt je ook nadere informatie over de PK Sport Bosdijkloop. Of bel naar Peter Meijer: 06-48013782, e-mail naar bosdijkloop@gmail.com of volg de Bosdijkloop op Twitter (@Bosdijkloop.