Laatste editie
Twitter

Loop het voorjaar tegemoet! Toer Trimclub De Merel organiseert voor de 37ste keer de PK Sport Bosdijkloop in Vinkeveen. Wethouder David Moolenburgh geeft zondag 15 februari 2015 het startschot op de Kerklaan.  

Bosdijkpers2_1

Het aantal deelnemers nam de afgelopen jaren gestaag toe, vorig jaar 653. Het succes is mede te danken aan de gezellige ambiance in en om sporthal De Boei in Vinkeveen en aan het mooie parcours langs het natuur- en watersportgebied rondom de Vinkeveense Plassen en recreatieterrein Bosdijk. Elke deelnemer ontvangt een Ipico-chip, welke na de finish door vrijwilligers wordt ingenomen.

 

Afstanden

Lopers kunnen kiezen uit een halve marathon, het hoofdnummer van de Bosdijkloop (deelname vanaf 16 jaar) en een 10-kilometerloop, beiden door het buitengebied van Vinkeveen, en een 5-kilometerloop door de kern van Vinkeveen. Zowel wedstrijdlopers als recreanten zijn van harte welkom. Voor kinderen tot en met 12 jaar is er een jeugdloop van 1 kilometer. De start en finish zijn vlakbij sporthal De Boei, Kerklaan 32, 3645 EV Vinkeveen. In de sporthal zijn kleedruimten, douches, een foyer met horecafaciliteiten en er is EHBO aanwezig.

Inschrijven

Meedoen is eenvoudig, ga naar www.inschrijven.nl. Deelname aan de jeugdloop is gratis! Elke deelnemer aan de jeugdloop ontvangt een leuke herinneringsmedaille. Voorinschrijving is mogelijk tot en met 12 februari 2015. Na deze datum kan men zich inschrijven op de dag van de loop in De Boei, vanaf 10.30 uur tot uiterlijk een kwartier voor de start. Let op: de voorinschrijving is 1 euro goedkoper dan de inschrijving op de dag van de loop.

 

Starttijden en parcours

De start van de 1 kilometer jeugdloop is om 11:30 uur voor de Sint Jozefschool aan het Tuinderslaantje. De start van de halve marathon is om 12.00 uur, de 10 kilometer om 12.05 uur en de 5 kilometer om 12.10 uur op de Kerklaan.

 

Het parcours is vlak en over verharde wegen. De kilometerpunten bij alle afstanden worden met grote km-borden aangegeven, per afstand een andere kleur en bij elke kilometer één bord. Vele vrijwilligers zullen zorgdragen voor een veilige route. Wil je alvast de route zien? Zie de routekaarten op www.ttcdemerel.nl.

 

Prijsuitreiking en uitslagen

De prijsuitreiking van de 1 kilometer jeugdloop is om 11:50 uur bij de brug op de Kerklaan. De overige prijsuitreikingen vinden plaats in De Boei, volgens het schema: 5 kilometer om 13:00 uur, 10 kilometer om 13:30 uur en de halve marathon om 14:00 uur. Voor de winnaar van de halve marathon, zowel bij de dames als de heren, is er een wisselbeker. En voor het verbeteren van het parcoursrecord op de halve marathon (dames: 1.20.28 uur, heren: 1.10.30 uur) is een geldbedrag beschikbaar.

 

De uitslagen van de PK Sport Bosdijkloop staan op de dag van de loop vanaf 17:00 uur op www.uitslagen.nl. En vervolgens ook op www.ttcdemerel.nl. Hier vindt je ook nadere informatie over de PK Sport Bosdijkloop. Of bel naar Peter Meijer: 06-48013782, e-mail naar bosdijkloop@gmail.com of volg de Bosdijkloop op Twitter (@Bosdijkloop.