Laatste editie
Twitter

Aan het einde van het jaar zijn altijd de examens voor de volwassenen. Vrijdagavond 18 december 2015 vanaf 19:30 waren de kyu-graden examens in Woerden. De les begon om 19:30 en leerlingen van alle locaties kwamen bij elkaar om op onze hoofdlocatie examens te doen. Na een korte warming up en een aparte oefening om iedereen even af te leiden van de examens, gingen de kandidaten groepsgewijs op voor hun passage. Er waren veel kijkers dit keer en de zaal was behoorlijk gevuld met ook nog meer dan zeventig aikidoka’s op de mat. In totaal zijn er zevenenveertig kandidaten die geslaagd zijn deze avond verdeeld over de volgende locaties: IJsselstein (4), Loenen (4), Vleuten (13) en Wilnis (5) en Woerden (21). De examens duurde tot 21:30 uur die avond.

Zeven dangraden voor Aikido Groene Hart

 

 

 

 

 

 

 

De zaterdag 19 december daarop waren de dan-graden passages (zwarte band en hoger) op ons regionale hoofdkwartier in Leiden. Vanuit Aikido Groene Hart gingen zeven kandidaten op voor hun dan-examens. Voor zwarte band (shodan): Edwin Wolven (Bodegraven), Jurgen van Vliet (Bodegraven), Patrique Haidar (Zegveld), Lucien Petra (Woerden) en Peter Kuhnen (De Meern). Voor nidan (tweede dan) gingen op: Bas Smeulders (Woerden) en John de Jong (Vleuten). Normaliter krijgt iedere kandidaat een persoonlijke feedfoward op zijn passage. De examinator Marc Jongsten (vijfde dan) merkte op dat hij bij onze vijf shodan kandidaten vijf maal achtereen precies hetzelfde heeft gezien. “Ze hebben alleen een andere naam, de een heet Patrique, de ander Lucien… Het lijken wel klonen. Heel knap dat deze vijf kandidaten op zo’n uniforme wijze kunnen bewegen.” Peter: Een groot compliment voor ons!

 

Aansluitend de nidan passages van John en Bas. Marc: “Dat zag er werkelijk keurig licht en ruim uit. Gemak in de uitvoering. Een prachtige prestatie.” Durf jezelf te laten zien, zegt Marc. “Deze twee nidanners zijn een goed inspirerend en stimulerend voorbeeld voor de aankomende nidan generatie bij Aikido Groene Hart.” Er is keihard gewerkt door deze leerlingen de afgelopen maanden. Ook voor de klas hebben we veel geoefend om te wennen aan het feit dat iedereen naar je kijkt. Heel mooi om te zien dat ons werk zijn vruchten heeft afgeleverd. Peter van Lier: “Wij zijn heel trots op deze kersverse dan-graden bij Aikido Groene Hart. Een prachtige afsluiter van het jaar.”

 

Meer informatie

Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Peter van Lier van Aikido Groene Hart (info@aikidogroenehart.nl).