Laatste editie
Twitter

Afgelopen zaterdag was het een groot feest bij Zeilschool Aalsmeer. Op een zonovergoten dag wordt samen met cursisten, instructeurs en andere genodigden het 50-jarig jubileum gevierd. Het is een drukte van jewelste, er wordt gevaren, gedanst, gegeten en geproost op  50 jaar vol watersportplezier.

Wie jarig is trakteert en daarom begint de feestelijke dag met koffie en een gebakje met daarop het logo van de zeilschool. Vervolgens gaat iedereen het water op om te genieten van wat het familiebedrijf al jaren aanbiedt, namelijk watersportpret. Lasers, optimisten en kielboten getooid met feestelijke vlaggetjes varen uit. Een aantal gasten verkiezen de sup-plank en voor degene met iets minder zeilervaring vaart er een sloep en een platbodem de poel over.

 

 

Bij terugkomst aan wal gaat het feestje vrolijk verder. Op de steigers staan hapjes en drankjes klaar. Een heuse DJ voorziet de blije massa van swingende muziek. Peter de Wit eigenaar van de zeilschool houdt een memorabele toespraak en vertelt dat zijn dochter, Famke de Wit, het stokje aan het overnemen is zodat de Zeilschool nog zeker jaren veel plezier kan brengen voor iedere zeilliefhebber.

Wethouder Robert van Rijn neemt daarna ook nog het woord en spreekt lovende woorden over de zeilschool. Hij zegt dat het gemeentebestuur trots is op Zeilschool Aalsmeer en noemt het een begrip in de regio. Een 50-jarig jubileum is natuurlijk ook wel een hele bijzondere aangelegenheid. Wat een halve eeuw geleden begint met slechts twee bootjes, is uitgegroeid tot een enorm bedrijf, met een flinke vloot, waar al vele generaties hebben leren zeilen. Dat is ook zeker complimenten waard.

De zeilschool krijgt nog een prachtig geschenk van de instructeurs. Namelijk het logo van de school, de bekende zeilboot, van staal, om ergens hoog op het dak te plaatsen. Wat een mooi gebaar. De zeilschool zal trouwens later dit jaar nog een groot feest geven voor alle instructeurs die in deze afgelopen 50 jaren een bijdrage hebben geleverd. Dat zal ook een drukke en gezellige bedoeling worden.

Als het feest dan langzaam aan het einde komt heeft de zeilschool nog een ‘goodiebag’ voor alle aanwezigen. Zo gaat een ieder naar huis met een pet, een sleutelhanger, een pen, een brillenkoord, en dat allemaal voorzien van het logo van Zeilschool Aalsmeer. Dat is een leuke afsluiter van een feestelijke dag. Als de rust is wedergekeerd, en de zon langzaam ondergaat aan die mooie Westeinderplassen, wordt er onder de medewerkers nog eenmaal geproost, en wel op de aankomende 50 jaar!