Laatste editie
Twitter

Met verschillende overwinningen van renners van WTC De Amstel heeft de Amstelveense wielervereniging opnieuw laten zien dat de club in de hele breedte over sterke renners beschikt. Vooral de jongens Nieuwelingen (15/16 jaar) vielen weer op: Enzo Leijnse met twee zeges in “rondjes om de kerk” en Owen Geleijn als winnaar van de herfstklassieker de Omloop van de Veenkoloniën in Groningen. Maar ook de oudere categorieën deden van zich spreken.

In Groningen rekende Geleijn af met een eerste groep van veertig man na een zware en regenachtige koers. Voor Geleijn zijn eerste klassieke zege. Ploeggenoot Enzo Leijnse werd 10e en clubgenoot Niek Voogt 56e. Bij de Juniorenkoers in de Veenkoloniën was het weer niet minder slecht: na 120 km door wind en slagregens klasseerde Ouderkerker Victor Broex zich opnieuw in de top-10: hij werd 8e, nipt achter enkele renners die komende week Nederland op het WK in Noorwegen gaan vertegenwoordigen.
Leijnse was vorige week zondag al winnaar van de Nieuwelingenronde van Uithoorn (met ploeggenoot Owen Geleijn als 3e) en won afgelopen zondag ook de ronde van Baarn. Clubgenoot Joppe van de Weerdt klasseerde zich daar als 10e. In de Nieuwelinge-meisjesklasse was er een podiumplaats voor Maud Rijnbeek: zij werd 3e in Baarn. In de Ronde van Heemskerk verraste de Amstelveense Judith Jelsma in de Dameskoers: met een late ontsnapping wist zij haar eerste zege bij de Dames te behalen.

Daarnaast waren de Elite-renners en de Dames van De Amstel actief in Friesland in de tweedaagse finale van de landelijke clubcompetitie. Vooral de mannen deden het goed in het combinatieteam met DTS (Zaandam) en Olympia (Amsterdam). Met Nils Wolffenbuttel en Teun Mouris in de gelederen behaalde het team de tweede plaats, o.a. dankzij het sterke rijden van Mouris en een goede ploegentijdrit waarin de ploeg tweede werd. Een mooie afsluiting van een sterk seizoen voor de Elite-renners.
De komende weken volgen nog enkele wegkoersen waarna het wegseizoen wordt afgesloten met het NK Ploegentijdrit in Dronten.