Laatste editie
Twitter

OUDERKERK AAN DE AMSTEL – Komende zaterdagavond (15 juni) zal de 50e wielerronde van Ouderkerk aan de Amstel plaatsvinden en wel met een ronde door de historische Ronde Hoep. Er zal een Ploegentijdrit verreden worden en er zijn pelotonswedstrijden in vier categorieën.

In de Ploegentijdrit wordt er door 30 teams van vier renners gestreden om de snelste tijd over één “rondje Hoep”. Naar verwachting zullen er snelheden van ruim boven de veertig kilometer per uur gehaald worden. Er wordt gestreden om de algemene overwinning maar er zijn ook speciale prijzen voor het beste Ouderkerker team, het beste Dames team en de beste ploeg op zogenaamd “conventioneel”materiaal. De Ploegentijdrit start om 19.00 uur. De pelotons starten vanaf 20.00 uur waarbij er vier categorieën van start gaan: de Elite/Amateurs mannen, een Dames-koers, een wedstrijd voor Nieuwelingen jongens (15/16 jaar) en de zogenaamde Sportklasse (senioren mannen). Er wordt niet alleen gestreden om de dagprijzen, maar ook om de eindzeges in de overkoepelende Amstelrondes klassementen (samen met de wedstrijden in Amstelveen en Nes aan de Amstel). Naar verwachting zullen veel renners van de organiserende wielervereniging De Amstel hun beste been voor zetten om op het podium te komen. In de voorgaande eigen rondes (Nes aan de Amstel en Amstelveen) lukte het alleen Enzo Leijnse om een wedstrijd te winnen. Er wordt gehoopt op meer.

Start en Finish van de wedstrijden zijn op de Verlengde Polderweg nabij het viaduct onder de A9, waarna de renners in de richting van de Voetangelbrug zullen vertrekken. En vervolgens rijden zij via de Waver naar de Ronde Hoep West.  Nabij de start en finish zal er bij Boerderij Polderzicht ook de nodige catering en vermaak zijn. Voor het publiek zijn de wedstrijden daar ook erg goed te volgen.

Om 19.00 uur wordt gestart met een Ploegentijdrit voor 30 teams waar alle regionale renners en recreanten voor kunnen inschrijven. Daarna start om 20.00 een pelotonsrit voor vier categorieën die maximaal 4x de Ronde Hoep rijden.

Voor de veiligheid van een ieder worden alle wedstrijden gereden onder begeleiding van auto’s en motoren. Op alle kruispunten staan  verkeersregelaars en langs de kant zijn de wedstrijden goed te volgen. Vanaf ca 21.45 uur is de gehele Ronde Hoep weer volledig bereikbaar. Buurtbewoners wordt verzocht (en zijn daarover geïnformeerd) uitsluitend in geval van nood, in overleg met de organisatie, de Ronde Hoep te gebruiken in de richting van de klok.