Laatste editie
Twitter

Een studio waar Pilates en Yoga groepslessen op het rooster staan en nog veel meer activiteiten worden aangeboden voor jong en oud.

Collages1

Gesteund door 14 jaar ervaring in het geven van pilates- en yogalessen heeft Aletta van Oostveen vorig jaar de knoop doorgehakt om zelf een studio te openen in het event centre The Beach aan de Oosteinderweg 247.

“De meeste mensen leiden een gejaagd leven: drukke baan, leuke vrienden en familie, maar overal wordt iets van je verwacht en dat geeft druk. Druk geeft spanning en als resultaat daarvan kun je onbalans oplopen tussen lichaam en geest. Door bewust met je lichaam aan de slag te gaan op een ontspannen manier kun je weer lekker in balans komen. Ik heb het zelf meegemaakt en wil graag andere mensen hierbij helpen.”

In de studio staan body en mind lessen op het rooster en worden regelmatig lezingen of workshops gegeven.

 

Denken vanuit mogelijkheden:

Veel mensen voelen zich beperkt als ze een blessure of handicap hebben. Ook ‘gezonde’ mensen komen wel eens naar me toe: ‘ik kan niet alles meedoen, hoor!’….maar daar gaat het niet om: wat gaat (nog) wél goed? Wat heb je (eventueel met aanpassingen of variaties) wél mee kunnen doen.

‘Ik ben opgegroeid met een lichamelijk gehandicapte vader en visueel gehandicapt vriendinnetje en heb geleerd om niet in beperkingen te denken.’

 

Over pilates: ‘de veilige en bewuste manier van bewegen helpt iedereen om soepel en sterk te worden of te blijven. Pilates kan iedereen helpen: sommigen gebruiken het om te revalideren, en topsporters creëren met Pilates een stevige en soepele basis voor hun sport (ballet, golf, tennis etc.). Het is geen hocus-pocus: degene die deze bewegingsvorm heeft gecreëerd heette Joseph H. Pilates. Zelf noemde hij zijn methode: ‘the art of Contrology’.

Hier wordt door heel precies te bewegen gewerkt aan de dieper liggende corsetspieren. Je ontwikkelt een sterke buik en rug, en meer stabiliteit en mobiliteit in schouders en bekken. Mensen die last hebben van een ‘forward head posture’ of problemen in de lichaamshouding kunnen veel baat hebben bij Pilates.

 

Over yoga: Na mijn eerdere docentenopleidingen heb ik me in 2015 in Amerika laten bijscholen in de seniorenyoga, stoelyoga, restorative (herstel)yoga en Yin yoga. En eind 2015 heb ik de bijscholing ‘Yoga voor lichamelijk gehandicapten’ gedaan.

 

Voor de kinderen is er ook genoeg te doen bij YogAletta: Kinderyoga, Kinderpilates, of Switch for Kids laat de kinderen op een speelse en avontuurlijke manier werken aan een krachtig en flexibel lichaam en leven.

 

Niet ‘zweverig’

“Ik wil betaalbare lessen aanbieden voor jong en oud. Geen wurgcontracten maar gewoon rittenkaarten of losse lessen. Een omgeving creëren waarin mensen elkaar zien, steunen en gezelligheid met elkaar hebben.”

Aletta richt zich in haar lessen voornamelijk op de lichamelijke in- en ontspanning. De geestelijke ontspanning ‘lift daarop mee’. De yogalessen worden gestart met een korte beginmeditatie, en eindigen met een eindontspanning. Aletta voelt zich zelf niet prettig bij chanten en wierook, dus zal dit bij de lessen ook niet gebruiken.

Body, Mind & Life.

Met een uurtje yoga of pilates per week kom je een heel eind, maar wij willen mensen ook helpen in coaching van lifestyle in algemene zin: hoe zorg je voor balans, voor voldoende beweging, hoe leer je van je lijf en je leven te houden? Gastdocenten en therapeuten houden regelmatig workshops of lessenreeksen hiervoor.

Houd de website www.yogaletta.nl in de gaten voor het lesrooster en de workshop-agenda. Ook voor massages kun je bij YogAletta terecht.

Flexibel reserveringssysteem:

De groepslessen en workshops kun je online reserveren: je kunt losse lessen inboeken, lessen doorplannen, of steeds van les wisselen. Heb je in het begin wat begeleiding nodig bij het reserveringssysteem, dan helpt Aletta je graag.

 

Studio in the Beach

Er is alles aan gedaan om een heel mooie studio te realiseren. Achterin het event centre The Beach ga je door de klapdeuren, via een halletje naar de mooie ruime en warme studio. Smaakvolle muurschilderingen maken het geheel mooi af en sfeervol.

Genoeg redenen om langs te gaan dus!

 

Eigenlijk heb ik nog veel meer te vertellen.

 

Bijvoorbeeld dat:

  • Huisarts Jeroen de Vries ook weer lessen komt geven (zelfverdediging en Tai Chi) vanaf 2 september.
  • Er nieuwe reeksen Kinderyoga, Tieneryoga en Switch for Kids starten na de zomer.
  • Karin per 4 september ook weer op zondagochtend Yin Yang yoga komt geven
  • We af en toe een heel bijzondere klanksessie laten doen, met meer dan alleen maar klankschalen.
  • Je ook een afspraak kunt maken voor een Thaise Yoga Massage bij YogAletta?
  • Een setje van 3 proeflessen maar €20,- kost
  • Je lekker kunt wisselen van les en niet vastzit aan een bepaald tijdstip…

 

See you @ The Beach! Oosteinderweg 247, Aalsmeer.

www.yogaletta.nl