Laatste editie
Twitter

YogAletta is sinds 1 jaar gevestigd in the Beach in Aalsmeer!

Na 14 jaar pilates- en yogalessen geven bij sportscholen en studio’s in de regio, heeft Aletta van Oostveen op 1 september 2015 de deuren van haar eigen studio geopend in het event centre The Beach aan de Oosteinderweg 247 in Aalsmeer. In de studio staan body en mind lessen op het rooster en worden ook regelmatig lezingen en workshops gegeven.

Terugblik op haar eerste jaar:

Aletta kijkt terug op een prachtig en bewogen jaar. “In augustus 2015 ben ik begonnen met klussen om de zaal in the Beach om te toveren tot een pareltje. Daarnaast kwamen er natuurlijk nog vele andere uitdagingen voorbij zoals het ontwikkelen en lanceren van een website en reserveringssysteem. Ondertussen heb ik ook nog een massage opleiding afgerond’.

Waar ben je het meest blij mee of trots op?

Aletta: “Het mooiste vind ik  de ontmoeting met zoveel prachtige en inspirerende mensen! Allereerst natuurlijk de gasten die de lessen komen volgen: mensen van alle leeftijden komen naar de studio: de jongste deelnemer is 4 jaar (kinderyoga), de oudste (tot nu toe) is 78 jaar! In de lessen is voldoende uitdaging en worden aanpassingen aangeboden waar nodig”. ‘Denken vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen’, dat is Aletta’s motto.

“Iedereen lijkt zich welkom te voelen bij YogAletta. Sinds dag 1 prijkt daarom de slogan: ‘Pilates & Yoga for Everybody & Every Body” op de website.

 

Bijzondere samenwerkingen. Ook zijn er in 1 jaar al leuke samenwerkingen ontstaan:

 • TCO (Therapeutisch Centrum Oosteinder) geeft diverse workshops in samenwerking met Wingsandfootprints bij YogAletta: o.a. mindfulness en levenskunst.
 • Met Brenda Watchman heb ik Switch for Kids opgezet, een gaaf programma met yoga, voeding, spelletjes en mooie kaarten met recepten en yogahoudingen.
 • Monique kwam op mijn pad en geeft nu tieneryoga; Leybra kinderyoga en Karin de yogales op zondagochtend.
 • Ook ontmoette ik Marion en Cora, die nu prachtige klanksessies geven bij YogAletta.
 • En huisarts Jeroen de Vries geeft regelmatig Zen-lessen (gebaseerd op Tai Chi) in de studio.
 • Met Wegwijs Counselling werk ik samen voor UpandRun: een training voor werknemers die langdurig ziek zijn of dreigen te worden.
 • Met een serie yogahoudingen kwam ik in het e-boek ‘Growing Gratitude’ van Wendy de Jong.
 • Ook de lessen die we hebben gegeven aan grote groepen kinderen voor de Binding en Sportservice Haarlemmermeer waren heel leuk om te doen.

En dat alles in 1 jaar….

“Ja,  en dan zou ik  bijna vergeten dat er wekelijks 11 groepslessen pilates en yoga op het rooster staan.. Met het  flexibele reserveringssysteem en de keuze uit een rittenkaart of losse lessen  zit je niet vast aan 1 moment per week. Wil je dat wel, dan kan dat natuurlijk ook!”

 

Over pilates: “De veilige en bewuste manier van bewegen bij Pilates helpt om soepel en sterk te worden of te blijven. Pilates kan iedereen helpen: sommigen gebruiken het om te revalideren, en topsporters creëren met Pilates een stevige en soepele basis voor hun sport (ballet, golf, tennis etc.). Door heel precies te bewegen wordt er gewerkt aan de dieper liggende ‘core’ spieren. Je ontwikkelt een sterke buik en rug, en meer stabiliteit en mobiliteit in schouders en bekken. Mensen die last hebben van een ‘forward head posture’ of problemen in de lichaamshouding kunnen veel baat hebben bij Pilates.”

 

Over yoga: “Na mijn eerdere docentenopleidingen heb ik me in 2015 in Amerika laten bijscholen in seniorenyoga, stoelyoga, restorative (herstel)yoga en Yin yoga.  Eind 2015 heb ik de bijscholing ‘Yoga voor lichamelijk gehandicapten’ gedaan.”

Aletta richt zich in haar lessen voornamelijk op de lichamelijke in- en ontspanning. De geestelijke ontspanning ‘lift daarop mee’. De yogalessen worden gestart met een korte beginmeditatie, en eindigen met een eindontspanning. Aletta voelt zich zelf niet prettig bij chanten en wierook, en zal dit bij haar lessen niet gebruiken.

 

Studio YogAletta @ the Beach

Er is alles aan gedaan om een heel mooie studio te realiseren. Achterin het event centre The Beach ga je door de klapdeuren, via een halletje naar de mooie ruime en warme studio. Smaakvolle muurschilderingen maken het geheel mooi af en sfeervol. Achter meerdere deuren ligt dus een pareltje verborgen en vind je de rust.

 

Eigenlijk heeft Aletta nog veel meer te vertellen, bijvoorbeeld dat:

 • er af en toe een heel bijzondere klanksessie wordt gedaan, met meer dan alleen maar klankschalen.
 • je ook een afspraak kunt maken voor een Thaise Yoga Massage.
 • een setje van 3 proeflessen maar € 20,- kost, (een losse les is € 12,- , tijdelijk € 10,-)
 • je lekker kunt wisselen van les en niet vastzit aan een bepaalde les of tijdstip.
 • Maandag 28 november een workshop wordt gegeven: ‘communiceren met je puber’.
 • Vrijdag 9 december een klanksessie wordt gegeven? Dit keer door Tai Loi.

Genoeg redenen dus om eens langs te gaan dus!

 

See you @ The Beach! Oosteinderweg 247, Aalsmeer.

www.yogaletta.nl: ook voor het groepslessen rooster.