Laatste editie
Twitter

Wielerclub WTC De Amstel heeft afgelopen weekend een uitermate succesvol wielerseizoen afgesloten. Een wegseizoen met een recordaantal podiumplaatsen en overwinningen en ook uitermate goede prestaties op de verschillende Nederlandse kampioenschappen. In totaal behaalden de renners maar liefst 117 overwinningen in nationale en internationale wedstrijden. Grootverdienders waren jeugdrenner Tyler Eyk en ook Enzo Leijnse (bij de Nieuwelingen). Op de verschillene NK’s stond 8 maal een lid van WTC De Amstel op het podium. Met het Nederlands Clubkampioenschap (NCK) dat afgelopen zaterdag in de Flevopolder vanuit Dronten werd gehouden en de seizoensafsluiting in het eigen clubgebouw werd her wegseizoen beëindigd.
Op het NK Ploegentijdrit behaalde de Amstelrenners een 15e (Jeugd), 8e (Junioren), 5e (Dames) en 29e (Mannen) plaats. In het overall klassement was De Amstel daarmee de vierde club van Nederland. Vooral de 5e plek van de Dames sprak tot de verbeelding. Onder leiding van wegprof Riejanne Markus reden de jonge dames Roos Markus, Maud Rijnbeek en Rosan Koper in slecht weer naar een prachtige tijd, nipt achter het team van Olympisch kampioene Anna van der Breggen.
Zondag werd het seizoen feestelijk afgesloten. Touretappe winnaar Dylan Groenewegen werd vanzelfsprekend verkozen tot Renner van het Jaar en ook werden de andere toppers nog eens in het zonnetje gezet. Zo werd Owen Geleijn (o.a. vanwege zijn 2e plaats op het NK Nieuwelingen en de getoonde progressie) verkozen tot beste Jongere van 2017.
Een groot deel van de renners gaat nu het veld in voor het veldrijden, maar een aantal zal ook op de wielerbaan actief zijn.