Laatste editie
Twitter

 

Op het Nederlands Clubkampioenschap (NCK) dat afgelopen zaterdag in de Flevopolder vanuit Dronten werd gehouden hebben de wielrenners (m/v) van WTC De Amstel weer goed gepresteerd. Het Nederlands Clubkampioenschap (NCK) wordt verreden met Ploegentijdritten voor Junioren, Jeugd, Dames en Senioren-mannen. De Amstel eindigde zelfs op een de derde plaats in het overkoepelend algemeen klassement. De wielerclub was in Dronten aanwezig met vier ploegen die alle goed presteerden. De Jeugdploeg (met Viego Tijssen, Jelle Boonstra, Mees van Duren en Julian Vergouw) reed naar een mooie 4plaats van de 45 ploegen uit heel Nederland. De Eliteploeg moest het dit jaar doen zonder enkele toppers, maar met Roel en Teun Mouris, Joris van Nieuwkerk, Joris Maarleveld en Dick Visser stond er een degelijke ploeg die 29e werd van de 72 mannenploegen (waarvan een aantal met professionals in de gelederen). . De Juniorenploeg (Daan Hoeks, Ruben van der Pijl en de Ouderkerkers Victor en Menno Broex) miste gangmaker Enzo Leijnse (die op het WK in Innsbruck 44e werd) maar reed toch naar een degelijke 9e plaats in een veld van 48 ploegen.
De damesploeg zorgde voor de verrassing van de dag. Met gangmaker Riejanne Markus reden Maud Rijnbeek, Lieske Coumans en Rosan Koper naar een prachtige 2e plaats. Een schitterende prestatie van de wielerclub uit Amstelveen waarmee het wegseizoen werd afgesloten. Een wegseizoen waarin meerdere nationale titels door verschillende leden werden behaald en uiteraard schitterende prestaties van Dylan Groenewegen in de Tour.

Op de foto de zilveren Dames ploeg met vanaf links: Riejanne Markus, Maud Rijnbeek, Rosan Koper en Lieske Coumans, met hun coach René Markus.