Laatste editie
Twitter

Omdat goede voornemens niet alleen maar goede voornemens moeten zijn, is WLCombatics de FIT-Challenge gestart. 20 enthousiaste deelnemers gaan voor een periode van 8 weken werken aan hun ideale figuur.

Tijdens de kick-off werden alle deelnemers gemeten, gewogen en werd er een foto gemaakt. Dan kunnen we de voortgang nauwlettend monitoren.

De deelnemers kregen uitleg over hun voedings- en trainingsschema en konden daar meteen inhoudelijk vragen over stellen.

Na alle officiële praatjes en metingen hebben we feestelijk met elkaar geproost op een succesvolle periode voor alle deelnemers.

Wat houdt de Fit-Challenge in
Iedereen komt 2 keer per week Small Group Personal Training doen in de dojo van WLCombatics in Mijdrecht. Small group betekent dat je sport in kleine groepjes van maximaal 3 mensen met je eigen op maat gemaakte programma door WLC. Zo kunnen wij iedereen de aandacht geven die zij nodig hebben en word je ook gemotiveerd door andere sporters om nét dat beetje extra te geven.

Buiten deze trainingen om zijn zij vrij om nog extra sportactiviteiten te doen. Sterker nog, dit wordt alleen maar gemotiveerd, omdat alle vormen van activiteit bijdragen aan een goed resultaat. Sommige deelnemers nemen extra personal training lessen, of volgen nog groepslessen bij WLCombatics. Maar ook wandelen wordt aangeraden of wat vaker de trap nemen. Dit kost niks en kun je doen wanneer je wilt.

Krachttraining
Voor WLCombatics is het doel achter deze FIT-Challenge om mensen op een leuke manier kennis te laten maken met krachttraining. Vaak wordt er gedacht dat door het doen van krachttraining je snel té gespierd wordt of dat het alleen geschikt is voor mannen en/ of jongen mensen is. Dit is natuurlijk niet het geval. Krachttraining draagt bij aan het opbouwen van spieren en is alleen daarom al beter dan eindeloos op een cardio apparaat staan. Het draagt ook bij aan een beter postuur en minder werkhouding gerelateerde klachten.

Voeding
Een ander doel is om mensen bewust(er) naar hun voedingspatroon te laten kijken. Voeding is de sleutel tot succes. Tegenwoordig kiezen mensen liever voor makkelijk en snel en niet voor kwalitatief en goed. Wij proberen mensen te laten kiezen voor écht voedsel. Na 2 weken merk je echt het verschil, je lichaam presteert beter, je voelt je fitter en je energiebalans is verbetert.

De groep
De groep deelnemers is erg gemêleerd, dames en heren tussen de 20 en midden 40. De groep staat in contact met elkaar via een online programma. Hier kunnen zij recepten, tips en trucs uitwisselen, maar ook elkaar motiveren als iemand het even zwaar heeft. Zo kan iedereen een goed resultaat behalen.

Als klap op de vuurpijl wordt aan het einde van deze 8 weken gekeken wie de beste lichaamstransformatie heeft ondergaan. Deze persoon wint nog eens 3 maanden Small Group Personal  Training. Dat moet meer dan genoeg zijn om jezelf klaar te maken voor de zomer!

De deelnemers hopen natuurlijk een goede start te kunnen maken in de richting van hun ideale figuur. Door een goede balans te vinden tussen voeding en training zullen zij de komende 8 weken merken dat dit absoluut bijdraagt aan een fitter bestaan. En eindelijk die broek weer aan kunnen die je al een tijd niet meer aankon. Stiekem hebben we allemaal nog zo’n broek in de kast liggen!

Ben je benieuwd naar de werkwijze van WLCombatics en hoe de deelnemers het er vanaf brengen? Volg WLCombatics dan op facebook of bekijk de website (www.sterkenweerbaar.nl).