Laatste editie
Twitter

Geen traditionele zwangerschapstraining, maar een uniek en nieuw concept: functionele fitness tijdens en na de zwangerschap. WLC Trainingen biedt in samenwerking met De Core Academy het PowerMama trainingsprogramma aan, speciaal voor vrouwen die verantwoord willen sporten tijdens en na de zwangerschap en/of na de bevalling.

De zwangerschapstraining is de eerste training die zich specifiek op CrossFit en (toekomstige) moeders richt. CrossFit is een manier van fitness waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek gecombineerd worden in één trainingsvorm. Het doel van CrossFit is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid fit en gezond te worden. Bij WLC Trainingen wordt CrossFit gegeven onder de noemer circuittraining (Level 1) of Muscle Mania (Level 2).

Tijdens de PowerMama trainingen wordt er onder deskundige begeleiding gewerkt aan een sterke core, het versterken van de bekkenbodemspieren, balans, vergroten van kracht en uithoudingsvermogen (cardio) en ademhalingstechnieken.
De CrossFit fundamental movements (zoals air squat, front squat, shoulder press en deadlift) worden in de trainingen als uitgangspunt gebruikt.

‘Veel vrouwen beseffen niet dat verkeerd trainen tijdens of na de zwangerschap kan leiden tot blijvende lichamelijke klachten. 6 weken na een bevalling je oude sportroutine oppakken zonder enige hersteltrainingen is erg onverstandig.

Gemiddeld heeft één op de vier volwassen vrouwen last van klachten aan de bekkenbodem zoals ongewild urineverlies tijdens inspanning en drie op de tien vrouwen houdt na de eerste zwangerschap een lichte diastase (wijking van de buikspieren).

Een doorsnee personal trainer of coach heeft geen tot weinig kennis over een zwangerschap, simpelweg omdat reguliere sportopleidingen deze kennis niet aanbieden.
Wij zijn gecertificeerde personal trainers met een specialisatie in zwangerschap. Hierdoor weten we precies wat je wel en niet moet trainen tijdens en na je zwangerschap.
Het is geweldig om te zien hoe (toekomstige) moeders met plezier en zonder ongemakken kunnen trainen en fit kunnen blijven dankzij de trainingen’, aldus Marjolein Bakker (trainer & coach bij WLC Trainingen).

De cursus duurt 8 weken en start op 9 oktober 2019.
De trainingen worden gegeven bij WLC Trainingen in Mijdrecht.

Meer informatie over het trainingsprogramma is te vinden op: https://www.wlc-trainingen.nl/sporten-tijdens-zwangerschap-mijdrecht/

Over WLC Trainingen

In de wereld waar sportscholen, coaches en fitgirls als paddenstoelen uit de grond ploppen scheppen wij helderheid in de chaos.
Sporten zonder fratsen en gewoon back to basic. Onze sportlessen zijn geschikt voor iedereen om fit en gezond te worden ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid.

Coaching met als uitgangspunt jou te leren hoe het werkt in de wereld van diëten, detox en shakes. Waardoor je straks zonder zijwieltjes diezelfde wereld in fietst, maar dan een stuk zelfverzekerder.

Bij WLC Trainingen sporten vaders, moeders, studenten & kinderen. Wat je niveau van fitheid ook is, ‘Leave your ego at the door’ want WLC Trainingen is toegankelijk voor iedereen!