Laatste editie
Twitter

Leer uw zenuwstelsel en immuunsysteem beïnvloeden

Wim Hof (The Iceman) heeft 23 wereldrecords op zijn naam staan en er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken naar hem en zijn methode gedaan. Onderzoek van 2014 toont aan dat men door het beoefenen van de Wim Hof Methode bewust het autonome zenuwstelsel en de auto immuunrespons kan beïnvloeden. Iets wat tot dat moment door de wetenschap als onmogelijk werd gezien. De Wim Hof Methode heeft daarmee zowel mentaal als fysiek vele voordelen. Door het dagelijks gebruiken van deze methode zal je je lichaam sterker maken en weerbaarder tegen ziektes.

Op 26 oktober wordt gestart met een programma gebaseerd op de Wim Hof Methode bij het Amstelhof in Uithoorn. Dit programma bestaat onder andere uit ademhalingstechnieken, meditatie, koude confrontatie, bewegen en kennisoverdracht. Na de pilot zal het bij verschillende andere fitnesscentra in Nederland worden aangeboden. Mocht u interesse hebben om deel te nemen of wilt u meer informatie? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar gijs@innerfire.nl . U kunt ook bellen naar 06-38198481

Vergoeding door Zorg en Zekerheid

Het programma dat gebaseerd is op de Wim Hof Methode en bij fitnesscentra wordt aangeboden, wordt door Zorg en Zekerheid vergoed uit de aanvullende verzekering. Het basis programma van drie maanden kost in totaal €225,-. Zorg en Zekerheid vergoed tussen €115,- en €175,- voor aanvullend verzekerden.

Ervaring van een reuma patiënt

 “Het was tweedaagse training. Ik dacht; als het niets is ga ik ‘s avonds mooi weer naar huis! Maar het tegenovergestelde gebeurde, Wim had mij te “pakken” met zijn betoog en oefeningen en als een gedisciplineerde soldaat ben ik zijn oefeningen dagelijks gaan doen, al was het koude douchen in het begin een ware veldslag met mezelf! Ik heb in dat jaar ook meteen de instructeurscursus gevolgd, ik was helemaal om! Al snel werd ik fitter, sterker, meer energie en mijn pijn verdween (voor mij het belangrijkste) door afname ontstekingswaardes. Ook ben ik langzaam, in overleg met mijn reumatoloog in de VUmc, medicatie gaan afbouwen. Nu september 2015 is alles nog steeds onder controle, daar ben ik dankbaar voor.” Aldus Henk van den Bergh.

Meer informatie over de Wim Hof Methode: www.innerfire.nl