Laatste editie
Twitter

Afgelopen weekend hebben de renners van WTC De Amstel uitstekend gepresteerd in een paar belangrijke en grote wedstrijden. Riejanne Markus reed naar een fraaie tweede plaats in de Volta Limburg Classic. Na ruim 100 km door het natte Limburgse heuvelland kwam de Amstelveense sportvrouw van 2016 net te kort om de Italiaanse winnares te verslaan.

Junior Victor Broex uit Ouderkerk werd ook tweede in een klassieker. In de Omloop van Noordwest Overijssel  was Broex attent mee in de kopgroep van acht die na ruim 135 km voor de zege sprintte. Daarin kwam hij net een lengte te kort. In de Nieuwelingen editie van deze koers had De Amstel twee man in de top-10: Enzo Leijnse en Owen Geleijn werden respectievelijk 6e en 10e. De dag erna, op zondag behaalde Leijnse wel de zege: de Amstelvener won met overmacht de Ronde van Oploo voor Nieuwelingen. In de Elite koers van Oploo kwam Amstelvener Koos Jeroen Kers net tekort voor zijn eerste zege: hij werd tweede door net de sprint te verliezen van een medevluchter. Patrick Bos werd hier 10e.
Ook de Amstel-jeugd doet het goed. In Hoorn werd een zege geboekt door Tyler Eijk in de cat 10-jarigen, met clubgenoot Michiel Mouris als derde op het podium. Bij de 12-jarigen reden Amstelvener Viego Tijssen (8e) en Julian Vergouw (10e) in de voorste gelederen. Mees van Duren werd 9e bij de 13-jarigen.

Met vriendelijke groet,

namens WTC De Amstel

Auke Broex
06 22286108

zie www.wtcdeamstel.net