Laatste editie
Twitter

De bijna 17-jarige Enzo Leijnse heeft zich weer laten zien de afgelopen week. Het Amstelveense wielertalent werd op het NK Tijdrijden in Bergen op Zoom 3e, en won afgelopen weekend een zware internationale driedaagse wielerkoers in Bladel.
Op het NK tijdrijden had Leijnse wellicht op iets meer gehoopt, maar dat zat er niet in. 8 tellen kwam hij na 26 kilometer tekort voor het rood wit blauw. Leijnse heeft daarmee wel weer zijn tijdrittalent laten zien. In Bergen op Zoom reed Riejanne Markus naar een mooie tiende plaats bij de Elite-Vrouwen en haar zus Roos deed het ook prima bij de Junior-Vrouwen: met de 8e plaats mag zij zeker tevreden zijn. Maud Rijnbeek van WTC De Amstel werd zelfs de Nederlands kampioene bij de Nieuwelinge-meisjes. Ook Ouderkerker Teun Mouris deed het prima met een uitstekende 14e plaats bij de Belofte-mannen.
In Bladel reed een ploeg van vijf Junioren een uiterst sterke driedaagse. De ploeg met Leijnse, Victor Broex, Wieger Göbel, Ruben van der Pijl en Daan Hoeks won na drie dagen koers het ploegenklassement en had met Leijnse de gele trui in huis. Leijnse zette in de laatste tijdrit over 9 km een achterstand van 20 seconden om in een voorsprong van 7 seconden, en won daarmee weer een etappekoers, zijn specialiteit. Broex reed ook een sterke driedaagse: ondanks materiaalpech eindigde hij als 6e, terwijl Ruben van der pijl 16e werd in het 150 man grote deelnemersveld.
Er viel meer te juichen voor WTC De Amstel, want ook Elite-renner Patrick Bos won een koers: hij was de snelste in de Ronde van Hoogkarspel.