Laatste editie
Twitter

OUDERKERK AAN DE AMSTEL – Zondag 18 juni wordt er weer gekoerst in Ouderkerk. Honderden renners zullen dan de strijd aangaan in de 48e Le Patron-Wielerronde van Ouderkerk aan de Amstel. Met vier verschillende wedstrijden is er weer een attractief programma dat ongetwijfeld voor spektakel zal zorgen.

De wielerronde start dit jaar om 11.45 uur met een groot peloton: dat van de Elite-Dames met daarin veel regionale toppers. Zoals o.a. de schaatssters Femke en Roos Markus die ook op de fiets goed kunnen rijden. De Dameskoers gaat over 50 kilometer en dat is op het zware rondje een hele klus. De Dames rijden ook de laatste “etappe” van het overkoepelende Rechtstaete klassement waarin de Leidse Marlies van der Lugt aan de leiding gaat. Maar er zijn meer dan 60 starters, met vele favorieten. Ook een baanploeg uit Indonesië staat aan de ploeg. Men is benieuwd hoe deze dames de Ouderkerkse steentjes zullen verwerken.

Om 14.00 gaan de Nieuwelingen van start. De jongens van 15 en 16 jaar. Enzo Leijnse uit Amstelveen is de leider in het overkoepelende Andantino-klassement en is ook de favoriet nadat hij al de Ronden van Amstelveen en Nes aan de Amstel heeft gewonnen. Maar met o.a. Owen Geleijn, Niek Voogt en Wieger Göbel heeft de organiserende vereniging WTC De Amstel meer kanshebbers in de koers over 50 ronden.

De organisatie heeft dit jaar als finale-wedstrijd om 16.00 uur de Amateurs/Junioren-koers.  In die koers enkele Junioren die zeker kans maken op een korte uitslag. Thuisrijders als Victor en Menno Broex, Roel Mouris, maar ook de Amstelveners Ruben van der Pijl en Daan Hoeks moeten geacht worden om in een kopgroep te zitten in de 60 km lange wedstrijd. Uit heel Nederland komen de aanmeldingen binnen en bijna 90 renners zullen van start gaan om deze prestigieuze wedstrijd te winnen.

Tussendoor kan het publiek genieten van de 3e Ouderkerker Koppelkoers: een wedstrijdvorm waarin koppels met elkaar de strijd aangaan. De koppels rijden gezamenlijk en als de tweede van een koppel de finish bereikt is het koppel gefinished. Om 13.15 is de voorronde en vanaf 15.15 worden de grote en kleine finale verreden. Hier zal een aantal regionale toppers met elkaar de strijd aangaan. Veelal renners die in het verleden wel gekoerst hebben, maar ook “beginners” die het gewoon eens gaan proberen. Aanmelden kan nog via amstelrondes@gmail.com.

Start en Finish zijn op de Julianalaan bij Sporthal de Bindelwijk waar ook de nodige catering zal zijn en een springkussen voor de jongste bezoekers. Dankzij de steun van vele lokale sponsoren en ondersteuners zal er ook weer gestreden worden om de nodige premies en prijzen. De bewoners aan het parcours (Julianalaan- Pr. Marijkelaan – Emmalaan – Hoger Amstellaan) wordt verzocht hun auto’s tijdig elders te parkeren.

————————–

Met vriendelijke groet,

namens WTC De Amstel

Auke Broex
06 22286108

zie www.wtcdeamstel.net