Laatste editie
Twitter

 

Amersfoort is respect, discipline, integriteit… Met deze tagline zette de stad (en omstreken) zich vorig jaar oktober tijdens de bijna dagelijkse uitzendingen van de Rugby World Cup op de kaart. Afgelopen zaterdag was het echter Amstelveen dat al rugbyend een visitekaartje in de gastregio achterliet, met klinkende overwinningen voor zowel het tweede als het eerste team op respectievelijk Spakenburg en Eemland. 

RC Spakenburg – ARC2: 24-28

Grenzend aan Amersfoort is het pittoreske Spakenburg, een voormalig vissersdorp aan de Zuiderzee waar de zondagsrust nog heerst, een dagje eerder dan ‘normaal’ de bestemming voor ARC2.Het duurde een uur voordat het jonge tweede team van ARC, dat een keurige positie middenin de 2e klasse Noord inneemt, de leiding nam. Na een fel bevochten en gelijk opgaande eerste helft (rust 19-14) scoorde  ARC2 een prachtige try en conversie (19-21) in de 49e minuut, waarop Spakenburg echter direct een weerwoord had (24-21). Het laatste half uur werd gekenmerkt door alles-of-niets inspanningen van beide teams om de winst zeker te stellen. Met nog maar twee minuten op de klok en na een periode van aanhoudende druk op de Spakenburgse tryline wist de Amstelveense Rugby Club de wedstrijd naar zich toe te trekken door een penalty try af te dwingen (24-28). De overwinning was de achtste van het seizoen waardoor ARC2 nu op de zesde plaats staat met 42 punten uit 15 wedstrijden (met een indrukwekkend puntensaldo, 484-275). Aanstaande zondag speelt ARC2 uit tegen de huidige nummer 10 op de ranglijst, RC the Pink Panters1.

RC Eemland – ARC1: 29-41

Aan de andere kant van Amersfoort speelde zich een soortgelijk toneel af. Na een vastberaden start wist het eerste team van ARC in het eerste kwartier een indrukwekkende voorsprong op te bouwen (5-22), maar het fysiek sterke Eemland bleef strijden en scoorde een tweetal tries (17-22) waardoor de wedstrijd weer geheel open kwam te liggen. Door het hoofd koel te houden wist ARC op slag van rust de weg naar de tryline voor de vierde keer te vinden (17-27), maar de tegenpartij wilde niets van opgeven weten en vlak na de herstart dichtte ze het gat tot vijf punten.

RC Eemland - Amstelveense Rugby Club

RC Eemland – Amstelveense Rugby Club

In een aanhoudend stevige confrontatie wisten de mannen van ARC1 door sterk samenspel en enkele briljante individuele acties de overwinning met het scoren van de vijfde en zesde try zeker te stellen (29-41).

Met nog vier wedstrijden te gaan lonkt met deze strijdlust een plek in de Plate-finale volgende maand. ARC1 staat nu met 14 punten verschil ruim boven Eemland (5) en mooi binnen bereik van de sterker geworden Bassets (17). Aanstaande zaterdag speel get eerste team van Amstelveen uit tegen het onvoorspelbare Oemoemenoe (25). In de supportersbus  richting Middelburg zijn nog slechts enkele zitplaatsen beschikbaar!

 

 

 

ARC3 – Utrechtse Studenten: 34-32

Na de overwinningen van ARC1 en ARC2 op zaterdag, speelde ARC3 op zondag thuis tegen het studententeam uit de Domstad.  In een zenuwslopende wedstrijd wist het derde de Utrechtse Studenten uiteindelijk met een nipte twee punten verschil te verslaan. Daarmee was de derde overwinning voor ARC van dit weekend een feit. Een vierde zat er helaas net niet in; in Nijmegen gingen de  All Blues – het Amstelveense damesteam – strijdend ten onder (25-17).