Laatste editie
Twitter

 

> Het is inmiddels 17 september 2017. De weergoden houden Nederland in hun greep met hevige herfststormen. Ook voor deze zondag, de 2e competitieronde, ziet het er op voorhand niet goed uit. Echter in de ochtend schijnt het zonnetje volop en beloofd het een mooie dag te worden. Het is ook de laatste thuiswedstrijd van Enzo Manenti. Na een aantal seizoenen bij Amstelveen besluit de van origine fransman naar Duitsland te verhuizen vanwege een “joboffer”.

In de tweede competitieronde mag ARC1 het opnemen tegen de promovendus vanuit de tweede klasse: Bredase Rugby Club. De hoofdcoach van ARC,  Deon du Plessies,  heeft er voor gekozen om deze wedstrijd te starten met een aantal spelers op posities waar ze normaal niet staan. Dit om de mogelijkheden verder te benutten van dit uitgebalanceerde team en zo meer opties te houden indien het noodzakelijk mocht blijken. In de eerste 20 minuten blijkt hierdoor wel dat het team het wat lastig heeft. Passes komen af en toe niet lekker aan, line-outs worden verloren en het team lijkt tegen zichzelf te spelen. Gelukkig geeft de individuele klasse van een aantal spelers de doorslag in de volgende 20 minuten waardoor er toch gescoord wordt. Helaas vallen er wel een aantal spelers uit door blessures. Zo gaan Luke, nummer 10, Raoul, nummer 12 in deze wedstrijd, en Enzo, nummer 11, naar de kant. Aangezien er een volle bank aanwezig is komen er minstens net zo goede spelers in het veld. De ruststand is 31-0.

In de rust besluit de hoofdcoach toch wat doorgewinterde krachten in het veld te zetten. Met z’n tweeën goed voor 55 jaar rugby ervaring…. Hierdoor is meteen te zien dat de rust in het team toeneemt en een ieder nog harder gaat werken. Het lijkt nu steeds meer op een geoliede machine en de try’s stapelen zich op. De een nog fraaier dan de ander. Het verzamelde publiek geniet zichtbaar en hoorbaar van het getoonde spel. In het verleden resulteerde dit soort wedstrijden vaak met een zwakkere eindsprint omdat de wedstrijd toch al gewonnen was. Echter niet vandaag. Het team is fit, heeft duidelijk enorm veel plezier wanneer ze aan het spelen zijn en wil voor elkaar vechten!

Het weer blijft over het algemeen goed tijdens de wedstrijd echter de storm die op het veld raast stopt pas na 80 minuten…. Met 102 – 3 als eindstand heeft ARC1 een behoorlijk visitekaartje afgegeven richting de andere teams in de eerste klasse. Voor Breda is het proberen om te blijven in de eerste klasse en zo ervaring op te doen voor de toekomst.

Volgende week reist ARC1 af naar Utrecht om tegen de studenten van Usrs te spelen. Zij verloren vandaag in Utrecht van AAC. Het team wat  ARC1 vorige week heeft verslagen. Dus ook voor volgende week ziet het er goed uit. Mocht u willen komen kijken: de wedstrijd is om 14.30 op sportpark Olympos in Utrecht.