Laatste editie
Twitter

Zaterdag 11 april was een belangrijke dag voor de vereniging Aikido Groene Hart. Vanuit meerdere locaties zouden docenten opgaan voor hun eerste Rijkserkende aikido leraar diploma. De gebeurtenis zou plaatsvinden in de dojo van Aikido Nederland op het TopSportCentrum te Papendal. Een hele happening want er waren in totaal vierentwintig kandidaten die opgingen voor hun examen. Zo’n honderd vrijwilligers hadden zich in totaal aangemeld om deze dag mogelijk te maken. Leerlingen van hun eigen leraren om deze te ondersteunen op het examen. Maar ook de examinatoren die er elke keer weer zijn om hun vrije zaterdag te besteden aan de toekomstige generatie aikidoka’s die graag het prachtige aikido gedachtengoed verder willen gaan uitdragen.

Vier rijkserkende aikido docenten geslaagd bij Aikido Groene Hart

“Onze kandidaten waren: John de Jong van Aikido Centrum Vleuten, Martijn Bakker van Aikido Centrum Loenen, Richard ten Kaaten van Aikido Centrum Wilnis en Ron Smit van Aikido Centrum Woerden. Alle vier de leraren zijn zelf ook woonachtig in de plaats waar hun eigen dojo is gevestigd. De grote hal was aardig verbouwd om de behoorlijke groep mensen continu te laten doorstromen. Twee zalen, twaalf examinatoren in een haast non-stop roulatiesysteem. Een strak schema waar gelukkig achteraf toch genoeg tijd in zat om tussendoor ook wat stoom af te kunnen blazen. De geweldige opkomst van de diverse ukes maakte de dag eigenlijk tot een succes. Zo kon er tussendoor steeds een klein groepje een half uur tussenuit om wat te eten, drinken of even te relaxen. Daarna weer eens een ander groepje; en daarmee was het goed vol te houden.

Een pittige opleiding vanuit de Aikido Bond Nederland met in totaal meer dan tien zaterdagen voor het centrale theoretische deel van de opleiding; en daarnaast nog een viertal extra dagen die werden georganiseerd vanuit de eigen federatie. Het jaar ervoor hadden deze vier deelnemers van ons ook al hun EHBO diploma gehaald. Een petje af hoor voor deze heren die gewoon een full-time baan en gezin ernaast hebben. Een heel traject met flinke investering qua tijd waar een en ander vandaag op een hoogtepunt kwam. Alle vier stonden in de ochtend gepland en om twaalf uur zou pas de uitslag van ieder van hun bekend zijn. Hierna konden we pas opgelucht adem halen. Vier Rijkserkende aikido docenten erbij in de dojo’s van Aikido Groene Hart. Een prestatie waar we bij onze vereniging zeer trots op zijn.”

 

 

Meer informatie

Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Peter van Lier van Aikido Groene Hart (info@aikidogroenehart.nl).