Laatste editie
Twitter

Als Moederdag volgt op Hemelvaartsdag, dan is het altijd afwachten hoeveel leden met een lang weekeind zijn of niet. Gelukkig was het weer geen belemmering voor de thuisblijvers.

Toch was het aantal deelnemers, negentien, onder het gemiddelde. Jammer dat het er geen twintig waren, want dan hadden we alleen doublettenpartijen gehad. Nu hadden we in elke speelronde een triplettenpartij en een partij van een triplette tegen een doublette naast de vier doublettenpartijen. Nu is een triplette tegen een doublette helemaal geen probleem. Immers in een triplette spelen de drie spelers met elk twee boules en de twee spelers in de doublette met drie boules. In het algemeen duren partijen waarin tripletten spelen wat langer en dat was nu ook het geval. In elke van de drie speelronden was het de triplettenpartij, die het laatste van de baan kwam. Bij een doublette tegen een triplette is het doublette iets in het voordeel, maar tijdens dit toernooi bleek dat niet van toepassing. In alle drie de speelronden won het triplette van het doublette.

Na twee speelronden waren nog zeven deelnemers ongeslagen. In de afsluitende speelronde werd dat aantal drastisch teruggebracht. Alleen Andries Petersen en Ans Bouwmeester wisten ongeslagen te blijven en dus moest het puntensaldo uitmaken wie er als winnaar als eerste een plantje mocht kiezen van de prijzentafel. Er waren prijzen voor de top tien en een aanmoedigingsprijs voor de rode lantaarndrager.

Mede dankzij het mooie weer werd het terras nog geruime tijd bezet en werden mooie acties en blunders nog eens nabesproken.

Het volgende clubtoernooi is op zondag 17 juni, aanvang 11.00 uur aan de Vuurlijn bij het honkbalveld.

Zin om ook eens een balletje te gooien, kom dan gerust eens meespelen op de clubavonden, dinsdag- en donderdagavond om 19.30 uur. Zie voor meer informatie www.buthamen.nl of neem contact op met Henk van Rekum, 0612390091.