Laatste editie
Twitter

Sportservice Midden Nederland
Wattbaan 31-49
3430 GB  Nieuwegein
T: 030 – 751 38 40

PERSBERICHT

Nieuwegein, 22 april 2013

Veel sportactiviteiten in De Ronde Venen

Basisscholieren zitten niet stil tijdens Nationale Sportweek

Van 20 tot en met 27 april is de Nationale Sportweek. Ook in De Ronde Venen wordt hier ruimschoots aandacht aan besteed. Zo zijn op vrijdag 26 april De Koningsspelen. Meerdere scholen en verenigingen doen hier aan mee. Kinderen ontbijten ’s ochtends op school, waarna sportieve activiteiten worden gedaan. Leerlingen van de Twistvliedschool krijgen bijvoorbeeld clinics basketbal van SV Argon. De plusgroep van De Vlinderbos organiseert een sportdag. De gemeente vindt het belangrijk dat mensen lang gezond en sportief zijn. Daarom organiseert Sport in De Ronde Venen dit soort projecten met subsidie van de gemeente.

Kies voor Hart en Sport

Momenteel zijn ook de cursussen van het project Kies Voor Hart en Sport aan de gang. Ruim vijfhonderd basisschoolkinderen maken kennis met meer dan vijftig sporten en verenigingen. “Ze volgen enkele weken lessen om de basis van de sport onder de knie te krijgen”, vertelt consulent Erik Leus van organisator Sport in De Ronde Venen. “Op deze manier maken ze meteen kennis met de vereniging en haar leden. Als dit bevalt, kunnen ze lid worden.”

Juni Beweegt

Voor de volwassen doelgroep is in juni het project Juni Beweegt. Die maand kunnen zij tijdens vier lessen kennismaken met verschillende beweegactiviteiten en sportaanbieders. Eind april verspreidt Sport in De Ronde Venen de flyers met meer informatie over dit project. Ook verschijnt dan meer informatie op www.sportinderondevenen.nl. Sport in De Ronde Venen organiseert dit project in samenwerking met Stichting Spel & Sport.

Meer informatie

Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten kan contact worden opgenomen met sportconsulent Erik Leus. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06-43093929 en e-mailadres info@sportinderondevenen.nl.