Laatste editie
Twitter

Veel volwassenen en senioren uit De Ronde Venen maken in juni kennis met een nieuwe sport- of beweegactiviteit. Maar liefst 107 mensen doen via Juni Beweegt mee aan één of meerdere kennismakingscursussen. In juni volgen zijn vier lessen, waarin ze kennismaken met de activiteit en de sport- of beweegaanbieder.

Als dit bevalt, kunnen ze dit structureel blijven doen. Vorig jaar koos vijftien procent van de deelnemers voor die optie. Populaire activiteiten dit jaar zijn kanoën bij KVDRV, tennis bij TV Wilnis, volleybal en sportief wandelen bij Spel en Sport De Ronde Venen, badminton bij BV Veenshuttle en de verschillende activiteiten bij Optisport.

Sportief Wandelen_180613_6210@1600

Juni Beweegt

Veel deelnemers geven aan dat Juni Beweegt hen over de drempel trok die tussen hen en een nieuwe beweegactiviteit in lag. “Ik ben blij dat ik het heb gedaan. In het dagelijks leven voel ik me nu al energieker en beweeglijker”, aldus een deelnemer na zijn tweede les. Juni Beweegt wordt georganiseerd door Sport in De Ronde Venen in samenwerking met Spel en Sport De Ronde Venen. Dit gebeurt met subsidie van de gemeente, die zich sterk maakt voor stimulering van inwoners die te weinig bewegen. Geintresseerden die ook in beweging willen komen, kunnen voor meer informatie contact opnemen met sportconsulent Erik Leus via telefoon: 06–43093929 of e-mail: info@sportinderondevenen.nl.