Laatste editie
Twitter

AMSTELVEEN

Het jaarlijkse clubkampioenschap van Judoschool Van Dulken is altijd een grote dag voor vele judoka’s uit Amstelveen. De opkomst was dit jaar weer groot. Zondag 7 april betraden ruim 200 judoka’s de judomat en streden voor het hoogte podium.

Arie Koppenaal (8 jaar, boven op de foto) kwam uit tegen Jilles van Wijk  (onder op de foto). Het werd een flinke strijd. Met een verrassende worp, een O-Goshi met links in plaats van rechts, wist Arie ook deze wedstrijd uiteindelijk te winnen wat hem een eerste plaats opleverde. En niet alleen Arie viel in de prijzen, in iedere leeftijds- en gewichtsklasse werd hard gestreden om de eerste plek.

Tijdens het kampioenschap werden alle judoka’s van Sensei Ewoud van Dulken uit Amstelveen beloond met een grote beker. Meedoen is immers belangrijker dan winnen,  vertelde Ewoud tijdens de prijsuitreiking. Nadat de prijsuitreiking achter de rug was werd de Amstelveense Judoka van het jaar 2019 bekendgemaakt. Elk jaar kiest Sensei Ewoud van Dulken een judoka die zich volledig wijdt aan de sport. Dit jaar werd Nischey Kumar flink verrast toen hij zijn naam hoorde vallen. Hij werd ook al eerder 1e tijdens het clubkampioenschap, dat hij nu ook de wisselbeker in ontvangst mocht nemen was een grote verrassing.

Na een lange, sportieve dag verliet iedereen sporthal de Meent met een glimlach van oor tot oor. Wat een mooie dag! www.dulken.nl