Laatste editie
Twitter

Met op de achtergrond het feestgedruis van carnaval vierend De Kwakel werd de derde clubeditie van het Valentijntoernooi gespeeld. Zesentwintig leden hadden zich aangemeld in dertien doubletten. Een ongelukkig aantal, want dat zou betekenen dat in elke speelronde een doublet een vrijloting heeft. Dat wordt weliswaar beloond met een 13-6 overwinning, maar je komt niet naar een toernooi om langs de kant te zitten.

Het probleem werd keurig opgelost, doordat twee doubletten een speler uit de dertiende equipe opnamen en tripletten vormden, waardoor iedereen de drie ronden kon spelen. Het is geen enkel probleem om een doublette tegen een triplette te laten spelen, want beide equipes beschikken over zes te spelen boules.

Om elf uur ging het toernooi van start en gelukkig bleef het tot ver na het toernooi droog met af en toe een zonnetje, maar wel met een koude wind. Gelukkig kan je je daar tegen kleden. In de eerste speelronde waren een paar grote uitslagen gescoord (13-0, 13-3, 13-5). In de tweede speelronden wisten slechts twee equipes ongeslagen te blijven. Dat waren de equipes Ina Hoekstra/Henk v Rekum en Ria v Beek/Greet Atanes. In de afsluitende derde ronde moest dus de eindklassering tot stand komen. Ria en Greet verloren echter van het triplette Marja de Ru/Harry vd Dungen/Ans Bouwmeester. Ina en Henk troffen een soort familiegevecht, want zij moesten tegen Joan v Rekum en Niels v Diemen spelen. Het werd een uitermate spannende partij waarbij de leiding steeds voor Joan en Niels was, maar Ina en Henk steeds weer gelijk maakten. Het werd zelfs 12-12, maar het dertiende en winnende punt was toch voor Joan en Niels. Het komt niet vaak voor dat in een toernooi niemand ongeslagen is. In totaal eindigden acht van de twaalf equipes met tweemaal winst en bepaalde het saldo aan gescoorde punten de eindstand.. Slechts twee equipe konden het zoet van een overwinning niet proeven.

 

De zes prijswinnende equipe waren:

W   S

1   Ina Hoekstra/Henk van Rekum            2  19

2   Günther Jacobs/Alfonso Atanes           2  15

3   Tine Siegel/Jeroen Stiekema               2  10

4   Els Gasseling/Jos de Zwart                  2    5

Joan van Rekum/Niels van Diemen     2     5

6   Wilma en Michiel Buchner                    2     2

Het volgende clubtoernooi dat op het programma staat is het traditionele Openingstoernooi op zondag 18 maart om 11.00 uur aan de Vuurlijn bij het honkbalveld.

Voor meer informatie over Boule Union Thamen zie onze website www.buthamen.nl.