Laatste editie
Twitter

Een nieuw initiatief van de Uithoornse Wieler Trainingsclub (UWTC) tijdens de Aalsmeerse Havensdag voor een nautische fietstocht rond de Westeinderplassen met vier opstaplocaties en culinaire stops bij jachthavens.

De Stichting Aalsmeer Westeinder Promotie organiseert in samenwerking met de Uithoornse Wielervereniging het ‘Rondje Poel’ op zaterdag 5 juli  2014 tijdens de Havensdag in Aalsmeer. Het Rondje Poel is een gezellig aangeklede fietstocht in nautische termen als stuurboord en bakboord langs het grootste binnenmeer van Nederland. Liefhebbers van natuur, sport en ontspanning ervaren tijdens het fietsen wat de Westeinderplassen allemaal te bieden hebben.

 

De route wordt speciaal op de Havensdag van zaterdag 5 juli uitgezet en is eenvoudig te fietsen voor jong en oud. De toertocht is leuk voor groepjes vrienden of vriendinnen of voor gezinnen met kinderen maar ook individuele fietsers ondervinden plezier bij het fietsen langs het water en op de ontmoetingsplekken bij de jachthavens die op deze dag geopend zijn voor publiek.

 

De fietsers kunnen kiezen uit twee afstanden. De kortste afstand van het Rondje Poel is 25 km en voert vrijwel geheel langs de plassen en de langere afstand van 45 km, Rondje Poel & (Aals)meer, maakt een extra lus langs de Tolhuissluis en gaat in de Haarlemmermeer via de 130 meter lange fietsbrug over de A4. Beide routes zijn met pijlen uitgezet zodat fietsers alle gelegenheid hebben om te genieten van de omgeving, zonder te verdwalen.

 

Op de meeste jachthavens is horeca met een speciaal arrangement voor deelnemers aan de fietstocht. Van koffie tot Aalsmeers Poelbitter en van paling tot Aalsmeerse turfjes. Natuurlijk is er ook gedacht aan aankomende fietstalentjes. Voor hen zijn bij de jachthavens genoeg speelplekken waar zij even van de fiets af kunnen. Vanaf het Praamplein in het centrum van Aalsmeer is het mogelijk om een kleine rondvaart over de plassen te maken.
Alle deelnemers kunnen hun volle stempelkaart inleveren en maken hierdoor kans op prachtige prijzen, die ter beschikking worden gesteld door de deelnemende ondernemers. Na de finish is het mogelijk om te drinken op de goede afloop en nog even na te praten op het terras. Op een aantal locaties kun je na de fietstocht genieten van livemuziek en optredens. Het Surfeiland wordt sfeervol omgetoverd tot een grote culinaire markt om een breed publiek kennis te laten maken met wat Aalsmeer en omgeving te bieden heeft op culinair gebied. De kosten voor deelname bedragen € 2 voor volwassenen en € 1 voor kinderen. Vertrektijd tussen 10.00 – 12.00 uur. Inschrijven kan aan de start bij de opstapplaatsen.

 

Opstapplaatsen zijn :

Aalsmeer

Zeilschool Aalsmeer; Kudelstaartseweg 64

The Beach; Oosteinderweg 247

Jachthaven Stenhuis; Uiterweg 417A

Leimuiden

Kempers Watersport; Herenweg 100

 

Kijk voor de specifieke activiteiten en locaties op www.westeinderhavendagen.nl.