Laatste editie
Twitter

 

Speeldag acht luidde de periode van de returns in. Dit betekende dat het eerste team een vrije dag had en dat team twee de kans kreeg op een revanche voor de 2-6 nederlaag tegen de combinatie Hillegom 2/De Vaste Voet bij de start van de competitie.

De start was niet echt sterk. Zowel in de eerste doublettenronde (drie partijen) als in de triplettenronden (2 partijen) werd één partij gewonnen. Met een 2-3 achterstand ging het team van Boule Union Thamen de afsluitende doublettenronde in. Met driemaal winst in deze ronde zou de eindoverwinning zeker zijn. De equipes Marja de Ru/Harry van den Dungen en Hein Bloemers/Angèle Smit wonnen met goed spel hun respectievelijke partij. Daarmee was een gelijkspel in ieder geval zeker. De derde equipe bestaande uit Jelle Pekelharing/Nel Bloemers speelden minder sterk. Maar ondanks het moeizame spel kwamen zij toch op een 12-10 voorsprong, op matchpoint dus. De start van de volgende werpronde was ook goed met meteen een boule goed op punt. De tegenstander plaatste vervolgens drie boules te kort, maar die vormden een soort Chinese Muur doe de toegang tot het butje verhinderde. De tireur besloot tot een wanhoopschot om het matchpoint weg te halen en dat lukte ook. JBH/DVV lag nu met drie, dus op matchpoint. Het team van BUT ging vervolgens uit van hun plaatsende kracht. Bij het plaatsen werd er wel een punt vanaf gehaald, maar de daarop volgende schoten waren driemaal mis. Achteraf gezien was het beter geweest om direct oorlog te maken door op de drie boules van tegenstander op te ruimen met mogelijk zelfs één schot. Maar ja, achteraf kijk je een …..De speler van JBH/DVV plaatste vervolgen nog een punt bij waardoor zij de partij met 13-12 wonnen en het dus een gelijkspel werd.

De volgende speelronde is op 2 februari. Team 1 speelt dan thuis in Bodegraven tegen De Gooiers 2 uit Loosdrecht. Team 2 speelt in Roelofarendsveen tegen Boel de Boule 4.