Laatste editie
Twitter

Afgelopen zaterdag 12 november hebben 46 deelnemers en begeleiders de Diabetes Challenge Amstelveen volbracht. Deze uitdaging bestond uit een wandeltocht van 20, 10 of 5 km. Het grootste deel van de deelnemers liep 20 km.

Alle lopers eindigden met een feestelijke, gezamenlijke ronde op de atletiekbaan onder begeleiding van de Slagwerkgroep Bovenkerk en kregen hun medaille en bloemen uitgereikt door wethouder Peter Bot.

img_6490

 

De groep, voor een groot deel bestaande uit mensen met diabetes heeft het afgelopen jaar 2x per week gewandeld, begeleid door een wandelcoach van AV Startbaan. De gezondheidswinst is groot: niet alleen zijn de wandelaars fitter geworden, ook is bij velen het medicijngebruik  sterk verminderd. Regelmatig wandelen er gasten mee als huisartsen, praktijkondersteuners, diëtisten en fysiotherapeuten. Het is een leuk en gezellig  gebeuren!

Uiteraard wandelt de groep door, na deze challenge.

De voordelen van wandelen gelden natuurlijk voor iedereen, dus vanaf nu mag iedereen die wil wandelen lid worden. Er is extra aandacht voor mensen met diabetes, astma, COPD en vaatlijden. Er zijn groepen voor beginners en gevorderden.

Zin om eens vrijblijvend mee te lopen?

Dit is iedere maandag en donderdag vanaf 19.00 uur.

Start en finish zijn altijd op de parkeerplaats van de atletiekvereniging. Na afloop is er koffie en thee in het clubhuis van de vereniging.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wil Koot:

voorzitter@AV-startbaan.nl

 

Graag  willen wij gaan trainen voor het 3e seizoen en kunnen daar zeker nieuwe deelnemers bij gebruiken!

 

De Diabetes Challenge 2016 is mogelijk gemaakt door  Amstelland Zorg, AV Startbaan, Sportbedrijf Amstelveen, Diabetes Vereniging Nederland,  en sponsoren (Portavita, Lifescan, Novo Nordisk, Ron Schiedon, Groenhof Optiek, Ed Kriek Optiek, Sijbrants & van Olst en Eyewish Uithoorn).