Laatste editie
Twitter

 

Bij de vereniging Aikido Centrum Woerden zijn het afgelopen weekend 43 kandidaten geslaagd voor hun examen. Alle kyu-graden werden afgenomen op vrijdagavond aan het Kallameer te Woerden. Een geweldige opkomst van jong en oud door elkaar. De examens in Woerden waren ontspannen en van een prima kwaliteit. Goed om de vooruitgang van de kwaliteit in de dojo te zien groeien, aldus Peter van Lier de hoofdinstructeur.

 

De dan-graden examen werden afgenomen op ons regionale hoofdkwartier te Leiden afgelopen zaterdag. Twee kandidaten van Aikido Centrum Woerden moesten op voor hun shodan (zwarte band) examen: Bas van der Pol (Linschoten) en Richard ten Katen (Wilnis). Bas was ooit een van onze jongste leerlingen, toen er nog geen jeugdaikido was. Met zijn achttiende jaar is hij nu de jongste zwarte band van onze vereniging. Bas heeft hard gewerkt aan zijn examen en deze met verve afgelegd: zeer rustig en gecontroleerd.

Shodan voor Bas en Richard (mrt 2014)

Richard heeft sinds januari 2014 een eigen aikido dojo, Aikido Centrum Wilnis. Dat maakt 2014 wel een heel bijzonder jaar voor hem. Hij was mede daardoor extra gemotiveerd en heeft de voorbije weken wel vier tot vijfmaal per week getraind. Zijn examen was zeer relaxed en super gefocust. De meesten denken dat zwarte band het einde van je aikido opleiding betekent, maar niets is minder waar. Shodan betekent zoiets als ‘eerste stap’. Voor beiden een groot compliment voor de afgelegde examens en vooral: ga zo door!

Meer informatie

Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Peter van Lier van Aikido Centrum Woerden (info@aikidowoerden.nl).