Laatste editie
Twitter

Het wielerseizoen is pas net over de helft, maar qua zeges en podiumplaatsen lijken de leden van de Amstelveense wielervereniging op een recordscore af te stevenen. Zo waren er in de afgelopen week topklasseringen voor o.a. Koos Jeroen Kers, Tyler Eijk, Sander Boerkamp en Victor Broex. Daarnaast grepen enkele renners nipt naast de zege in verschillende koersen.

Vooral de zege van de Ouderkerkse Junior Victor Broex in de zware Bergomloop van Simpelveld spreekt tot de verbeelding. In een sterk veld was Broex de sterkste door in de laatste kilometers weg te rijden met een concurrent. Zijn Amstelveense clubgenoot Friso van Diemen wist ook nog aan te sluiten en beide talenten wisten het perfect af te maken: 1e Broex, 2e Van Diemen. In het uitgedunde pelotonnetje eindigden Daan Hoeks en Niall Tilli als 7e en 9e zodat van een mooie teamprestatie sprake was. Van Diemen is in goede vorm: vrijdag werd hij ook al tweede in het criterium van Kwintsheul. De eerste zege lijkt een kwestie van tijd.
De Amstelveense Eliterenner Koos Jeroen Kers won vorige week de Ronde van Hendrik Ido Ambacht en werd in Bergeijk ook nog eens tweede. Kers is aan een goed seizoen bezig. De Amateur Sander Boerkamp verraste door in Zweden de zesdaagse wedstrijd U6 Tidaholm voor Amateurs te winnen. Boerkamp won een etappe en werd twee maal tweede. Ook zijn teamgenoot Spike Huisman won een etappe, terwijl Auke Broex ook een keer op het podium eindigde. Daarnaast boekte de jonge Tyler Eijk weer een aantal zeges. Eyk reed zelfs in Duitsland naar een tweetal zeges. Owen Geleijn, in juni tweede op het NK Nieuwelingen voegde afgelopen week afgelopen week weer een mooi resultaat aan zijn erelijst toe: Geleijn greep nipt naast een klassieke zege in de Ronde van Twente.