Laatste editie
Twitter

Wilnis –  Judoka’s van Judoschool Blaauw hebben zondag 18 januari meegedaan met een judotoernooi in Almere. Voor dit toernooi hadden zich ongeveer 230 deelnemers ingeschreven.

De deelnemers werden onderverdeeld op kleur band en gewicht in poules zodat er minimaal drie wedstrijden gedraaid moest worden. Hierdoor kunnen de judoka’s zo veel mogelijk ervaring op doen met wedstrijden.

Van de 29 ingeschreven judoka’s van Judoschool Blaauw hadden er aan het eind van de dag 9 een eerste plaats en 8 een tweede plaats. Naast een prijs voor de eerste en tweede plaats kregen ook de overige deelnemers in de poule een prijs voor de derde plaats.

Judotoernooi Almere Judoschool Blaauw F1

In een aantal poules was het zeer spannend en moest de winnaar op judopunten bepaald worden. Voor Judoschool Blaauw overkwam dit Luuk Haarman. Gelukkig had hij de meeste judopunten in zijn poule waardoor hij op de eerste plaats in zijn poule eindigden.

Het toernooi was onderverdeeld in aparte meisjes en jongens poules. Bij de meisjes wisten Verena Ratterman en Amy Dekkers al hun partijen overtuigend te winnen op een ippon. Ook de jongens deden het erg goed. Sven Kas moest vijf wedstrijden maken. Van de vijf wedstrijden wist hij de eerste vier op een ippon te winnen. In zijn laatste partij deed hij het goed. Na de reguliere wedstrijdtijd was de stand nog gelijk. Helaas verloor Sven op scheidsrechterlijke beslissing waardoor hij knap tweede werd in zijn poule.

De volgende deelnemers van Judoschool Blaauw werden eerste: Amy Dekkers, Digiano Ladru, Kyan van der Toorren, Luuk Haarman, Niels Knol, Rune Lemmens, Tijn Haarman, Verena Ratterman, Wouter van Kootwijk

De volgende deelnemers van Judoschool Blaauw werden tweede: Erlend Keune, Foss Lemmens, Joep Haarman, Martijn Ten Veldhuis, Romano Vermeulen, Siep van Remmerden,Simon Duijn, Sven Kas

Al met al was het een zeer succesvol toernooi voor Judoschool Blaauw.

Wilt u meer informatie over judo bij judoschool Blaauw kijkt u dan eens op de site www.judoschoolblaauw.nl.