Laatste editie
Twitter

Op de zondag voor Kerst wordt traditioneel het Slottoernooi petanque van Boule Union Thamen gespeeld. Het is het laatste clubtoernooi van het jaar en wordt altijd gevolgd door een gezamenlijke maaltijd, die altijd wat culinaire trekjes heeft. Aan het toernooi namen 22 leden deel en na drie partijen melee, waarbij de spelers elke partij met anderen en tegen anderen speelt. Tweeentwintig deelnemers  betekent dat er naast acht doubletten ook twee tripletten zijn. Het weer was uitstekend om buiten te spelen en na de drie partijen kon de eindstand opgemaakt worden. Dat resulteert dan in een individueel klassement op basis van het aantal winstpartijen en het puntensaldo. Het gebeurt niet vaak, maar deze keer waren er zes speler/speelsters die ongeslagen bleven. Ook redelijk uniek in de historie van de vereniging was het aantal deelnemers dat niet tot een overwinning kwam (6).

 

Als  soort time-out tijdens het diner werden aan de winnaars van de clubkampioenschappen en clubcompetities de prijzen uitgereikt.

De clubkampioenen waren:

Tête-à-tête:     Ina Hoekstra

Doubletten:     Ria van Beek en Joan van Rekum;

Jokercompetitie: Hans v/d Wal

Winnaar ranglijst clubtoernooien: Ina Hoekstra.

Voor wat betreft de clubtoernooien is het even rustig. Het eerst volgende clubtoernooi is het Kouwe Klauwentoernooi op 29 januari 2017l

Intussen spelen de leden gewoon door op de dinsdag- en donderdagavond en woensdagmiddag. Soms met sjaal, muts en wanten, maar meestal gewoon lekker gezellig spelen.

Wilt u meer weten over Boule Union Thamen, raadpleeg dan onze website www.buthamen.nl of neem contact op met Henk van Rekum, tel. 0297-565377, email redactie@buthamen.nl.