Laatste editie
Twitter

De Aalsmeerse floretschermer Daniël Giacon (14)  is geselecteerd voor het EJK Schermen voor de categorie Cadetten (jongens geboren in 1998 en later), dat eind februari in Maribor wordt gehouden. Hij heeft de meeste punten van alle Nederlandse floretschermers behaald tijdens de selectietoernooien in onder andere Manchester (UK), Györ (Hongarije) en Cabries (Frankrijk). Daniël zal Nederland zowel individueel als in een equipe met drie andere schermers vertegenwoordigen.

web Dora Barens Fotografie-15

Afgelopen weekend deed Daniël mee aan een groot Duits Cadetten toernooi in Bad Cannstatt als voorbereiding voor het EJK. Hij won alle partijen in de twee poules en stond als eerste geplaatst op het tableau. Vervolgens won hij vijf eliminatierondes en werd hij pas gestopt in de kwartfinale.  In het eindklassement had Daniël een mooie vijfde plaats van de 199 deelnemers. Daarmee was hij de beste Nederlander op dit toernooi.

Daniël moet alle kosten voor het EJK, inclusief voorbereiding en materiaal, zelf betalen. Daarom is hij dringend op zoek naar sponsoren. Interesse om dit talent verder te helpen in zijn sportieve carrière, neem dan contact op via dgiacon@hotmail.com.