Laatste editie
Twitter

Rennen voor je team, niet voor je leven.

Amsterdam Sevens, het jaarlijkse Internationale Amsterdamse rugbytoernooi met festivalsfeer, verwelkomt 9 en 10 juni spelers van een bijzonder team: Turn-Over. En daar zijn we trots op. Turn-Over is namelijk geen gewone rugbyclub, maar een trainingsprogramma dat kwetsbare en probleemjongeren een tweede kans geeft om volwaardig mee te draaien in de maatschappij.

Wat is Turn-Over?

Passie en plezier, discipline, kameraadschap, integriteit en respect zijn de principes waar de rugbysport om draait. En dat zijn ook de principes die Turn-Over hanteert. Wat dat betekent? Respectvol met elkaar omgaan. Elkaar steunen. Doen wat we zeggen. En dat we met veel plezier samen trainen en als team toewerken naar een goed eindresultaat: een zelfstandig bestaan met betaald werk of passende opleiding.

Rugby en reïntegratie

Turn-Over integreert rugbymethodiek in bestaande re-integratiemethodiek waarbij rekening wordt gehouden met mogelijk gedragsproblematiek van de doelgroep. Deelnemende jongeren worden fysiek en mentaal gestimuleerd, gemotiveerd en ondersteund. En dat werkt!

Een uitgebreid werkgeversnetwerk

In het netwerk van Turn-Over bevinden zich veel regionale werkgevers die deze jongeren graag een kans willen bieden. Deze werkgevers komen ook met regelmaat naar de trainingen en maken het deelnemers zo mogelijk zich op laagdrempelige wijze te profileren. De bedrijven uit ons netwerk bieden deelnemers zowel werkervaringsplekken als betaalde functies. Mede dankzij deze betrokken werkgevers zijn de programma’s van Turn-Over een succes. Op 8 juni wordt door de Amsterdam Sevens een extra toernooidag georganiseerd voor Turn-Over.

 

Lees meer over de stichting Turn-Over op www.turn-over.nl

 

Een reuzetoernooi

Amsterdam Sevens is een internationaal toernooi dat sinds 1972 plaatsvindt op het terrein van AAC en Rugby Nederland op Sportpark de Eendracht in Geuzenveld. ‘Sevens’ is de Olympische rugby-variant, met korte, dynamische wedstrijden van 7 tegen 7. Het thema van dit jaar is Rugby Giants. Een internationaal deelnemersveld, een VIP-deck, een feestelijk horecaplein en komst van Turn-Over maken the Amsterdam Sevens het “Biggest event of the year”. Beleef het mee!

 

Kijk voor info over het toernooi en de kaartverkoop op www.Amsterdamsevens.com