Laatste editie
Twitter

Zaterdag was het aan de heren van Amstelveen om punten te pakken tegen RC The Dukes. Alles wees erop dat dit moest lukken. Het weer was goed, supporters waren er in overvloed en de spelers waren gefocust. Toch is het ARC niet gelukt de wedstrijd naar zich toe te trekken en heeft het verloren met 12-22.

In de eerste helft maakte maar één team aanspraak op de winst. The Dukes waren het grootste gedeelte van de eerste helft aan de bal en dwongen ARC tot verdedigen. Dit deed Amstelveen goed, de muur was ondoordringbaar. Het lag uiteindelijk aan de slordigheidsfoutjes van Amstelveen zelf dat The Dukes drie keer tot scoren kwamen. Stand 0-19. Hierna herpakte de thuisploeg zich en wisten voor de rust nog in te lopen op The Dukes door twee benutte penalties door Luke Breen. Deze lijn kon ARC in de tweede helft doorzetten. Door te profiteren van de overtredingen van de tegenpartij wist ARC de score te brengen tot 12-19. Er was weer hoop op een punt en misschien zelfs wel een winst. Deze hoop brak de tegenpartij echter al snel door zelf een penalty te benutten. Eindstand 12-22.

Door dit puntenloze verlies blijft ARC op de laatste plaats staan in de Nationale Plate competitie. Met nog maar drie wedstrijden te gaan moet Amstelveen vrezen voor degradatie. Volgende week is dus een must-win wedstrijd tegen de andere degradatiekandidaat RC The Hookers.