Laatste editie
Twitter

Zondag 11 februari speelde het eerste team van de Amstelveense Rugby Club tegen Ascrum, de club die vorig seizoen nog de genadeklap aan Amstelveen uitdeelde in de strijd tegen degradatie. De spelers van ARC waren er dus op gebrand deze wedstrijd te winnen.

Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan. In de eerste helft gingen de teams gelijk op. Door hoge druk vanuit beide zijden en een stevige wind, was het lastig om elkaar te vinden en wijd te spelen. Dit had tot gevolg dat de teams het grootste gedeelte van de wedstrijd aan het koppenstampen waren, het soort spel dat Amstelveen niet gewend is. Toch wist zij in de eerste helft nog twee keer in de hoek tot scoren te komen, waarna Luke Breen prachtig wist te converteren. Ruststand 14-0.

De tweede helft ging eveneens gelijk op, maar kon het spel iets wijder en sneller worden gespeeld. Hierdoor duurde het niet lang voordat de derde try van Amstelveen op het scorebord kwam. Ascrum gaf echter niet op en wist niet veel later tot scoren te komen. Hoewel het geloof van Ascrum na deze try weer terugkwam en ze snel rugby ging spelen, kreeg ze het niet voor elkaar verder in te lopen op Amstelveen. Amstelveen maakte nog wel twee tries vlak voor het einde van de wedstrijd. Ook deze tries kon de Amstelveense fly half converteren waardoor de eindstand op 35-07 kwam te staan.

ARC1 heeft nu 15 wedstrijden op rij gewonnen en staat nog ongeslagen op kop. Volgende week komt de club uit Groningen op bezoek in Amstelveen, waartegen deze winningstreak voortgezet probeert te worden.