Laatste editie
Twitter

De Amstelveense Rugbyclub heeft in de tweede wedstrijd in de Nationale Plate competitie een goede wedstrijd neergezet tegen Rugby Club Waterland. In Purmerend speelde het team van Amstelveen, met een record aantal van negen spelers uit de eigen jeugdopleiding, geconcentreerd en met veel inzet. Het loon naar werken bleef jammer genoeg uit. Het veldoverwicht dat ARC bijna de gehele wedstrijd opbouwde werd niet omgezet in een overwinning. Eindstand RC Waterland – ARC: 18-15.

ARC begon goed aan de wedstrijd, zette Waterland vast in hun eigen 22 meter gebied en haalde veel winst uit de kicking-game en de line-outs. Een of meerdere tries lagen binnen bereik, maar ARC kwam niet tot scoren. Door de hele wedstrijd heen maakte een soort ‘tryline-koorts’ zich meester van het team. Het afmaken van de, door goed spel gecreëerde kansen, lukte steeds maar net niet. Het aanvallende spel van ARC werd in de 21 minuut van de wedstrijd toch beloond. Luke Breen veroverde de bal met een knappe interceptie, gaf de bal af aan captain Oliver Callaghan die scoorde tussen de palen en benutte zelf de conversie waardoor ARC op een voorsprong van 0-7 werd gebracht.

ARC knokte door en hield Waterland onder druk. Een try was opnieuw verschillende keren dicht bij. Helaas was de verdediging van ARC niet opgewassen tegen twee snelle breaks van Waterland. Twee tries (conversies gemist) brachten Waterland op een 10-7 voorsprong. Met een penalty kick werd deze voorsprong in de 38e minuut uitgebreid naar 13-7. Net voor de rust kreeg ARC opnieuw door sterk voorwaartsen spel een scoringskans maar verzuimde om die met een try te verzilveren. Troostprijs was een door Luke Breen benutte penalty kick. Ruststand 13-10.

Waterland startte de tweede helft met een offensief. ARC nam het over met goed spel en snelle en verrassende acties. Opnieuw ontbrak de afwerking en werd het veldoverwicht van ARC in de 15e minuut van de tweede helft doorbroken met een break van Waterland waarmee het verschil op 8 punten kwam: 18-10.

Het ARC team speelde met veel inzet door en creëerde kansen. Vlak voor tijd werd de ‘tryline-koorts’ eindelijk overwonnen door een mooie push over try gescoord door Joost Puype. Het moment kwam te laat om de overwinning nog binnen te slepen. Eindstand 18-15. Met deze uitslag sprokkelde ARC toch weer een puntje bij elkaar dat van belang kan zijn bij het behalen van de plate-finale zoals vorig seizoen bleek.

ARC blijft op de laatste plaats maar kan met opgeheven hoofd omhoog kijken. De goede wedstrijd tegen Waterland geeft vertrouwen. Dit zal zich de komende weken ongetwijfeld omzetten in overwinningen. Zaterdag 4 februari a.s. neemt het vlaggenschip van ARC het op tegen RC the Hookers uit Hoek van Holland. Kick-off 15.00 uur aan de Sportlaan te Amstelveen.

Uitslagen en standen via deze LINK