Laatste editie
Twitter

De Amstelveense Rugby Club (ARC) gaat volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. In goed overleg is besloten dat na zes seizoenen ARC en Job Völker uit elkaar gaan en het contract dat tot het einde van dit seizoen loopt, niet wordt verlengd.

Völker (53), oud speler van ’t Gooi, AAC, en de nationale Heren XV, is in 2012 bij ARC gestart als trainer/coach van de Colts en werkt sinds het seizoen 2014-2015 in de landelijke Ereklasse als hoofdcoach van ARC. Völker is coach op RFU level 1 en 2, en IRB level 2.

Met de Colts bereikte hij twee keer de finale van het Nederlands Kampioenschap. Met ARC 1 bereikte hij vorig seizoen de Plate-finale, die nipt werd verloren. Tijdens zijn trainerschap bij ARC heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de jeugdopleiding en leverde hij diverse spelers af voor de jeugdselecties en de Heren 15 selectie van Nederland.

Zijn ambitie was om met ARC in het linker rijtje van de Ereklasse te komen. Het behalen van deze doelstelling was dit seizoen dichtbij. Door veel blessureleed heeft de jonge selectie van ARC 1 dit doel net niet kunnen realiseren. Op 21 januari a.s. start de tweede helft van het seizoen.

“Van meet af aan heb ik het goed naar mijn zin gehad in Amstelveen,” aldus Völker. “Natuurlijk is dat gevoel gevoed door sportieve prestaties, maar ook zeker door de mensen waarmee ik intensief en prettig samenwerk. We hebben met elkaar ARC in de volle breedte van jongste jeugd tot eerste team op een hoger niveau gebracht. Ik ben er trots op om daarvan onderdeel uit te maken.”

“Het willen winnen met snel en aantrekkelijk rugby zit bij mij in de genen,” benadrukt Völker. “ARC heeft mij altijd ruimte gegeven om dat op mijn manier in te vullen. Toch heb ik besloten om eind dit seizoen mijn functie als hoofdcoach van ARC af te ronden. Simpelweg omdat ik benieuwd ben, naar datgene wat er tegen die tijd op mijn pad komt. De komende periode ben ik echter tot in mijn vezels gemotiveerd om met ARC een goed resultaat in de Ereklasse neer te zetten en mijn periode bij ARC waardig af te sluiten.”

Henk Boelrijk, bestuurslid rugby van ARC, heeft een dubbel gevoel bij het vertrek van Völker. “Het besluit om onze verbintenis niet te verlengen, hebben we gezamenlijk genomen. We respecteren dat van elkaar. Het geeft Job de mogelijkheid een nieuwe uitdaging te zoeken en ARC kan rustig werken aan zijn opvolging. Aan de andere kant zullen we Job missen. Samen met hem hebben we als club de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Gezien de optelsom van zijn visie en vakmanschap als trainer/coach, zijn sociale betrokkenheid bij de club, zijn kritische maar constructieve opstelling en zijn sportieve prestaties kan gerust gesteld worden dat Job in het rijtje van meest succesvolle trainers in de historie van ARC kan worden bijgeschreven. Job en zijn gezin zijn clubmensen van ARC geworden en zullen dat blijven. Job neemt dus geen afscheid van de ARC rugbyfamilie en dat is een prettig vooruitzicht,” zo besluit Boelrijk.

ARC speelt al decennia lang een rol van betekenis in het Nederlandse rugby. In 2013 vierde de vereniging haar 50-jarige bestaan. ARC is in 54 jaar uitgegroeid tot een van de toonaangevende rugbyverenigingen in Nederland, en met nu ruim 500 geregistreerde leden een van de grootste. ARC beschikt over een fantastische accommodatie aan de Sportlaan 25a in Amstelveen die naar verwachting binnenkort wordt uitgebreid met een kunstgras rugbyveld.

Meer informatie over de Amstelveense Rugby Club is te vinden op zowel onze website www.arcrugby.nl als op Facebook en Twitter.