Laatste editie
Twitter

Zaterdag 24 juni was de laatste wedstrijd voor selectie turnen en acrogym . Maar liefst 24 turnsters van GVM hadden finale op verschillende toestellen en 4 acro-team gingen naar Beverwijk voor het OKWN. De turnwedstrijd werd georganiseerd door GVM, maar ook bij de acrogym werden er ouders als vrijwilligers ingezet. Als met al was de hele vereniging er druk mee om iedereen een leuke wedstrijd te bezorgen.

In de ochtend waren, zoals gebruikelijk, de allerjongsten aan de beurt. Het acro-team Gwenn, Lara en Abigail lieten een hele mooie oefening zien in het E-instap niveau. Zij kregen 29,500pnt en werden heel knap 5e! Bij het turnen waren het de pre instap D3 meisjes Bo en Charlize die mochten beginnen. Zij waren de sterren van de sprong. Bo werd 3e en Charlize pakte de gouden medaille! Bij de instap D2 werd Maud op een haar vierde. Estelle mocht haar kunsten vertonen op balk waar ze haar ophurken liet zien.  Jaël (D1) werd met haar strakke oefening op balk tweede. Isa is een pupil 1 die uitkomt in het D2 niveau. Zij werd kampioen op vloer.  Ook pupil maar dan op D1 niveau waren Luna en Chalisa. Zij waren beiden super op sprong. Luna werd vierde en Chalisa tweede.  Hatice, Floun en Elisa hadden wedstrijd op pupil 2 D2 niveau. Elisa maakte een prachtige sprong, Hatice turnde strak op balk maar vergat haar handstand. Floun straalde op vloer met een vloeiende oefening. Rosalien scoorde de tweede plaats op vloer met haar D1 oefening op muziek.

Na de jonkies volgt de jeugd. Bij de acro-meiden deden Sanne en Marrijn hun oefening met veel passie en werden de elementen keurig afgewerkt. Een zeer hoge score van 31,550pnt was goed voor de 13e plek. Caressa en Alina had wat minder geluk.  Hard getraind, maar het kwam er gewoon even een keertje niet uit. Volgende seizoen komt het helemaal goed.

Ook in de turnhal werd er nog hard gewerkt: Jeugd 1 D2 Tess turnde prachtig op brug en  greep net de derde medaille mis op 0,050 punten.  Marit turnde in haar D1 vloer oefening voor het eerst een flikflak! Jessica, Grace, Danique, Tara en Karlijn zijn jeugd 2 en komen uit op het G niveau. Jessica pakte de derde plaats op brug en Karlijn de tweede.  Een prachtige zilveren medaille op sprong was voor Tara. Ook op vloer straalde Tara en werd ze derde. Grace had pech op balk net vierde. Danique mocht uitkomen op vloer en turnde een prachtige oefening. Een niveau hoger deed Lynn (F) en zij behaalde de 1e plaats op sprong!

Lisanne en Indy deden dit keer als duo mee bij de D-senioren en dat ging eigenlijk best wel goed. Een prima handstand en een mooi gelande salto deed het puntentotaal op 29,500 komen (15e)

Turntopper Lisa, Junior G, pakte haar bronzen medaille op balk en werd kampioen op vloer met een mooie gouden medaille. Merel ook junior G maakte een mooie vloer oefening zonder fouten! De score van de meisjes Junior G zat heel dicht bij elkaar en ging om tienden. Iris maakte een prachtige brug oefening met hoge opzwaaien maar had pech en miste op 0,150 het podium.   Nellianne (junior H) was uiteindelijk de ster van GVM en kreeg maar liefst 3 medailles! Goud op vloer, zilver op balk en brons op brug.

Een lange warme maar prachtige laatste wedstrijd dag!  Zonder al onze vrijwilligers had het niet gelukt, onwijs bedankt! GVM traint nog twee weken en heeft nog een gezellig kamp in het vooruitzicht.  Op naar het kamp! Wil jij ook graag op turnen? Doe dan gratis twee proeflessen! www.gvm79.nl