Laatste editie
Twitter

Op zaterdag 4 en zondag 5 februari 2017 was het druk bij de Amstelveense Rugby Club. Niet alleen speelden veel Amstelveense teams thuis, maar vond ook de start van de Six Nations plaats op het grote scherm in het clubhuis. Na vele successen op het veld kon er nog tot in de late uurtjes genoten worden van het internationale rugby in een gevuld clubhuis.

ARC 1 – RC the Hookers, een solide overwinning

De hoofdmacht van ARC speelde tegen RC The Hookers uit Hoek van Holland. ARC speelde een prima wedstrijd en beide teams gaven met aantrekkelijk veldspel het publiek waar voor hun geld. De voorwaartsen van ARC waren overheersend in de scrums en line-outs. Daarnaast had ARC een goed defensief antwoord op de aanvallen van de zware voorwaartsen van The Hookers en speelde ARC gecontroleerd zodat weinig onnodige overtredingen werden gemaakt. De vechtlust, concentratie en de focus resulteerde in een solide 4 punten overwinning. Eindstand: ARC- RC The Hookers 21-11.

In de openingsfase werden the Hookers direct zwaar onder druk gezet met een salvo van ARC aanvallen. Na tien minuten bezweek de defensie van the Hookers na twee gewonnen line-outs en een gewonnen scrum. Craig Brent voltooide een aantal fases door zich tussen de verdedigers van the Hookers door te wurmen, de try-line te passeren en het ovaal te drukken. Dit moment is prachtig in beeld gebracht door sportfotograaf Kevin Scott. LINK. Center Luke Breen benutte de conversie: 7-0.

In de volgende fase van de wedstrijd hielden ARC en The Hookers elkaar in evenwicht. De wedstrijd was hard en er werd op het scherpst van de snede geknokt om elke meter terreinwinst. Door een benutte penalty kick aan beide kanten stond er na een kwartier spelen een 10-3 stand op het scorebord. ARC werkte hard en creëerde mogelijkheden. Field captain Oliver Callaghan en scrum captain Jim Boelrijk slaagde er net niet in om vanuit gewonnen 5 yards scrums te scoren. De verdediging van The Hookers piepte en kraakte maar hield stand.

Na 30 minuten spelen verdiende ARC vanuit een scrumsituatie een penalty kick. Luke Breen bleef op 100%: 13-3.  Ook the Hookers benutte 5 minuten later een penalty kick 13-6.

In de laatste fase van de 1e helft was er een goed uitgespeelde actie van het ARC team die uitstekend werd  afgemaakt door Sebastiaan Brom. Ook deze try is prachtig vastgelegd door Kevin Scott. LINK

Half- time score: 18-6.

De tweede helft bleef spannend. The Hookers gaven niet op, brachten een aantal wissels in het veld en vielen de try-line van ARC met harde fysieke acties aan. ARC verdedigde sterk en kon de marge vergroten (10e minuut) via een penalty kick voor de palen: 21-6.

Daarna controleerde ARC de wedstrijd. The Hookers bleven strijden maar liepen daarmee wel tegen twee gele kaarten op. Ze dwongen ARC tot een uiterste krachtinspanning om de wedstrijd onder controle te houden en slaagde er nog wel in kort voor tijd hun enige try van de wedstrijd te scoren. Eindstand 21-11.

Met deze overwinning klimt ARC naar de vierde plek in de Ereklasse plate competitie.

Volgende week ligt de uitdaging erin om de RC the Dukes op hun eigen veld in Den Bosch te verslaan. De onderlinge krachtsverschillen tussen de teams in de plate-competitie zijn klein. Dit is een garantie voor spannende wedstrijden. Supporters zijn van harte welkom om volgende week zaterdag (11-2) mee te reizen met de spelersbus.

ARC Colts – HRC Colts, een zwaarbevochten verlies

Na lange tijd van afgelaste wedstrijden zijn de mannen er klaar voor. Het is droog en mooi rugbyweer. Helaas missen we een aantal spelers i.v.m. blessures maar ARC Colts starten goed. Want de 1e try pakt Thomas Hendriks, helaas missen wij wel net aan de conversie 5-0.

Maar dat laat HRC niet op zich zitten en zij maken een mooie try + conversie 5-7, dat is tevens ook halftime.

 

Daarna gaat HRC door en ondanks goede tegenstand van ARC Colts wordt het 5-12. Er wordt hard gewerkt maar helaas mag dat niet baten, HRC is nu te sterk, zij maken nog een paar mooie trys.

Gelukkig komt er nog wel een mooie try door Thomas, maar wordt de conversie weer gemist, 10-24. HRC pakt nog een try, de einstand is dan 10-31.

De mannen zijn teleurgesteld, dat moet worden omgezet in positiviteit voor de volgende wedstrijd, Zaterdag 11 februari dan spelen de ARC Colts in Amersfoort tegen Eemland om 13:15 uur kick off.

Natasja Combee-Veldman

Ps. Ook live tweets volgen met standen van #arccolts, dat kan, kijk op mijn twitter https://twitter.com/natasjakatinka

Kijk voor alle foto’s op de Facebookpagina van de Amstelveense Rugby Club: https://www.facebook.com/groups/157748374265912/

 

ARC2 – HRC 2, met volle punten het weekend afgesloten

Ook op zondag heeft ARC succes geboekt, ditmaal met het tweede team. Zij moesten het opnemen tegen promotieconcurrent HRC 2.

ARC2 begon sterk aan de wedstrijd maar was slordig in de afwerking. Echter kon ARC door goede scrums, mooie passes en slechte discipline aan de zijde van HRC veel voorwaartse momentum boeken. Al snel kreeg Amstelveen een penalty mee voor de palen van HRC, welke mogelijkheid Bart Volmer kon benutten met een succesvolle kick, 3-0. Na deze score bleef Amstelveen het overwicht houden en het duurde weer niet lang voordat de spelers in het 22 meter gebied van de tegenstander aan rugbyen toekwamen. Na een aantal fases kon scrum-half Demian Shinzato Perren door een snelle pick en go scoren. De conversie werd wederom benut door Bart Volmer, stand 10-0.

HRC begon hierna meer en meer weerstand te bieden en schoten ook een bal tussen de palen, waarna ARC vrijwel meteen reageerde met een try. De focus verdween na deze score, waardoor HRC met fysiek spel een try kon forceren. Een knappe poging tot een conversie werd belemmerd door de lat. De heren van Amstelveen sloten de eerste helft af met een rake penalty. Ruststand 18-8.

In de tweede helft was van spanning haast geen sprake meer. Door goed samenspel van Amstelveen en arbitrale beslissingen liep de frustratie van HRC op. Dit resulteerde in meerdere gele kaarten en zelfs een rode kaart. Het lukte HRC nog om een try te maken, maar daarna hadden zij weinig in te brengen in de wedstrijd.

Door twee mooie trys van Will Macdonald, mooie conversies en nog een benutte penalty sleepte ARC2 de winst binnen met de volle 5 punten. Eindstand 33-13.

Door deze winst belandt ARC op een gedeelte tweede plaats met Alkmaar. Volgende week staat wederom een belangrijke wedstrijd op de planning, uit tegen Ascrum.

 

Andere successen dit weekend werden geboekt door de All Blues, ARC Junioren en de CAZA Junioren. De All Blues hebben van Delft gewonnen met een mooie score van 31-14. Een verslag van deze wedstrijd zal nog worden gepubliceerd op de website van de Amstelveense Rugby Club. Beide teams van de Junioren hebben overtuigend gewonnen. Hierdoor staan de CAZA Junioren onverslagen op de tweede plaats in de Shield competitie. De ARC Junioren staan op een nog veelbelovende 4e plaats in de Plate competitie.

Het eerste weekend van Februari is zeer succesvol geweest met dank aan alle spelers en vrienden van ARC. Speciale dank aan alle vrijwilligers die voor een goede sfeer op en om het veld hebben gezorgd, achter de bar hebben gestaan en de spelers een supporters hebben voorzien van een lekkere maaltijd. Tot volgende week!