Laatste editie
Twitter

Vrijdagavondcyclus Boule Union Thamen

Equipe van L ’Esprit uit Schiedam winnaar eerste speelavond.

 

Voor de 34e keer is de vrijdagavondcyclus van start gegaan. Het toeval wil dat er ook 34 equipes hadden ingeschreven. Naast tien equipes van Boule Union Thamen kwamen de andere equipes onder andere uit Amstelveen, Haarlem, Sassenheim, Bodegraven, Lisse, Zandvoort en Schiedam. De cyclus wordt op twee vrijdagavonden gespeeld. Tijdens elke avond worden drie partijen gespeeld volgens het zogenoemde Zwitsers systeem. Dit betekent dat na de gelote eerste speelronde de winnaars tegen elkaar uit komen en de verliezers tegen elkaar. In de derde ronde spelen de equipes met tweemaal winst tegen elkaar, de equipes met winst-vierlies, de equipes met verlies-winst en de equipes zonder winst. Na de drie partijen wordt de stand opgemaakt op basis van het aantal gewonnen partijen en het puntensaldo. Met de aangename temperatuur en de ligging van het terrein ontstaat er echt een Franse sfeer.

De equipes van Boule Union Thamen presteerden maar matig. Alleen de equipes Ina Hoekstra/Henk v Rekum en Anno vd Wal/Eva v Ark wonnen hun partij in de eerste ronde. De tweede ronde vertoonde meer winnende equipes van Boule Union Thamen. Helaas waren de twee winnaars van de eerste ronde niet bij. In de derde ronde wisten drie van de vijf equipes, die nog zonder winst waren hun partij te winnen. De equipe Ina Hoekstra/Henk v Rekum hielden de eer van Boule Union Thamen hoog door met tweemaal winst op de elfde plaats in de tussenstand te eindigen. In de top was het redelijk spannend. Negen equipes waren na de tweede speelronde nog ongeslagen. Uiteindelijk wisten vijf equipes ongeslagen te blijven. Daar de nummers 1 t/m 6 een dagprijs kregen was er dus één equipe met tweemaal winst die in de prijzen viel. De top zes waren:

W Saldo

1   Marcel v Nieuwenhuizen/Davey Kooijman    3     29

2   Wim van Blarcum/Adrie Vermeij                       3     25

3   Ron Bakker/Tino Rodriques                                 3     24

4   Roel Claase/Bjorn Spanjer                                     3     20

5   Milan Saunier/Michael Voorn                             3     14

6   Peter Balkenende/Dennis Bakker                     2     16

 

De cyclus wordt afgesloten op vrijdag 29 juli op de petanqueaccommodatie aan de Vuurlijn. De eerste partij start om 19.30 uur.

Equipes, die beide avonden in dezelfde samenstelling hebben deelgenomen komen in aanmerking voor drie extra prijzen op basis van de resultaten van beide avonden. Er zijn nog twaalf equipes, die om die eer strijden.

 

De daarop volgende activiteit van Boule Union Thamen is het Open Uithoorns doublettenkampioenschap op zondag 7 augustus, aanvang 10.30 uur.

Wilt u meer weten over Boule Union Thamen, raadpleeg dan onze website www.buthamen.nl of neem contact op met Henk van Rekum, tel. 0297-565377, email redactie@buthamen.nl.