Laatste editie
Twitter

De Zomercompetitie doubletten van afdeling 09 van de Nederlandse Jeu de Boules Bond is zondag 28 juni afgesloten met de finaledag op de accommodatie van De Gouden Gooi in Haarlem-Schalkwijk. De vijftig doubletten waren op basis van hun resultaten in de drie voorafgaande kwalificatiedagen ingedeeld in poules van vier equipes.

In elke poule werd een halve competitie gespeeld en de winnaar van de poule kreeg een mooie fruitmand als prijs. De vier equipes van Boule Union Thamen kwamen uit in respectievelijk poule 2, poule 4, poule 10 en poule 11. Het speelterrein van De Gouden Gooi is erg divers qua toplaag en daarom best een uitdaging om goede resultaten te behalen. De equipe Ina Hoekstra/Henk van Rekum onder vonden dat in de tweede speelronde. Na een goede overwinning in de eerste speelronde volgde een kansloos verlies. Zij kregen totaal geen grip op het terrein, terwijl de tegenstander wel goed presteerde. Maar zij hadden daar de eerste partij ook gespeeld en zo blijkt dat ook de toss wie het terrein mag kiezen een belangrijk onderdeel van de tactiek is.

In de derde speelronde kwamen zij sterk terug en stelde met een ruime overwinning de tweede plaats in de poule veilig.

In poule 4 hadden Jannie van Kooten en Marja de Ru het duidelijk zwaar met de tegenstanders. Zij wisten gelukkig de laatste partij te winnen en kwamen daardoor op een derde plaats. In poule 10 begonnen Eva van Ark/Paul Hamstra zeer sterk met een “Fanny”. Er “Fanny” is de Franse uitdrukking voor een 13-0 winst. Partij wee werd nipt verloren, maar partij drie werd weer in winst omgezet en daarmee de tweede plaats veilig gesteld.

In poule 11 werd het beste resultaat behaald. Jelle Pekelharing speelde met Michiel Buchner, die inviel voor zijn moeder. Het ging niet echt van een leien dakje, maar alle partijen werden in winst omgezet en de pouleoverwinning was daarmee een feit.

Dit was het slot van de allerlaatste Zomercompetitie van afdeling 09 van de NJBB en de totaaloverwinning ging naar de equipe Teus v/d Tonnekreek/Jaap Kivits van Les Boules Fleuries uit Lisse. Hoe de zomercompetitie er volgend jaar uitziet, is nog in het ontwerpstadium. Per 1 januari 2017 bestaan de afdelingen niet meer, maar is het land ingedeeld in acht districten. Boule Union Thamen valt dan onder district West. Het grootste district met 35 verenigingen. Het is dus nog even afwachten hoe het er volgend jaar uit gaat zien, maar zeker is dat het belang van de spelers en hun deelname voorop staat.

De volgende competitie waar Boule Union Thamen aan zal deelnemen zij de nieuwe Nationale Petanquecompetitie voor verenigingteams, die in oktober van start gaat. Boule Union Thamen heeft twee teams ingeschreven en hoopt uit te komen in de vierde en vijfde divisie.

De volgende clubactiviteit is de Vrijdagavondcyclus op 22 en 29 juli, aanvang 19.30 uur. Dit is een toernooi voor wedstrijdspelers.

 

Wilt u meer weten over Boule Union Thamen, raadpleeg dan onze website www.buthamen.nl of neem contact op met Henk van Rekum, tel. 0297-565377, email redactie@buthamen.nl.