Laatste editie
Twitter

De tweede speelavond van de vrijdagavondcyclus was met 28 doubletten weer goed bezet. Van deze 28 speelden er 21 in dezelfde samenstelling als de eerste speelavond en maakt dus kans op de drie extra prijzen.

Het aantal deelnemende leden van Boule Union Thamen was iets hoger dan de eerste avond namelijk 20 tegen 17. Het speelsysteem was weer het Zwitsers systeem. Het voordeel van dit systeem is dat de sterkere equipe steeds dichter bij elkaar en tegen elkaar uitkomen. Zelfs met één verlies partij kan je nog in de prijzen vallen.

Vlak voor aanvang werd het stof op de banen nog even weggespoeld door een fiks buitje, maar daarna bleef het droog en werd het een heerlijke avond, getuige ook de bezetting van het terras na de partijen.

Ook deze avond kwamen vier equipes van Boule Union Thamen ongeschonden door de eerste ronde. Alleen de equipes Hoekstra/van Rekum en Bloemers/van Ark wonnen ook de tweede partij. Voor de equipe Hoekstra/van Rekum was de tweede partij een revanche voor de slotpartij van de eerste speelavond. Verloren ze toen kansloos met 13-1, nu werd het een zwaar bevochten 13-11 overwinning. Door hun plaats in het schema betekende dat dat zij in de slotronde tegen elkaar uit moesten komen. Ina Hoekstra/Henk van Rekum sloten de avond af met een 13-9 overwinning op hun clubgenoten. De enige equipes van Boule Union Thamen, die twee partijen wisten te winnen waren dus Nel Bloemers/Eva van Ark en Hans vd Wal/Ton Boersma die op basis van hun puntensaldo respectievelijk 7e en 13e werden.

de winnaars thamen

 

Vier equipes bleven deze avond ongeslagen en eindigden in de rangschikking dus op basis van het puntensaldo.

 

De spelers maken zich nu op voor deelname aan het Open Uithoorns Doublettenkampioenschap op zondag 3 augustus. De winnaars van vorig jaar Junior de Jong/Henk van Boeschoten zullen het dan onder andere op moeten nemen tegen de spelers, die komend najaar deel zullen nemen aan het WK mannen dat in Tahiti gespeeld zal worden. Deze spelers zijn René Vreeswijk met Arjen Limonard en Jelle Venema met Bas Velthuijsen. Het toernooi start om 10.30 uur en de finale wordt verwacht rond 17.00 uur.

De volgende clubactiviteit is op zondag 10 augustus. Dan wordt het sextettentoernooi gespeeld om 13.00 uur aan de Vuurlijn bij de honkbalaccommodatie.