Laatste editie
Twitter

Het aantal inschrijvingen steeg in de laatste week nog naar 40 equipes. Dit was een perfect aantal voor het wedstrijdsysteem, want na de eerste speelronde is de volgende tegenstander een equipe met dezelfde resultaten in winst en verlies. In de drie ronden waren geen opwaarderingen nodig en uiteindelijk bleven er vijf equipes ongeslagen.

De opkomst was niet alleen in het algemeen goed, ook de leden van Boule Union Thamen waren sterk vertegenwoordigd. Ongeveer een derde van het totaal aantal leden nam aan deze avond deel. Helaas konden zij niet meestrijden voor de ereplaatsen. De best geklasseerde equipe van BUT was Michiel Buchner/Jelle Pekelharing, die met tweemaal winst op de achtste plaats eindigde en nog net in de prijzen viel. De winnaars van 2016 eindigden op de derde plaats door een minder saldo. De avondoverwinning ging naar de equipe Erik vd Sluijs/Eugene Farez van resp. Les Mile Iles en Ça Roule.

De top acht spelen overigens alle ook de tweede avond en zullen dan ook uitmaken wie er totaalwinnaar wordt. Voor de tweede avond hebben zich inmiddels 37 equipes ingeschreven, waarvan er 31 ook de eerste avond gespeeld hebben. Het zal ongetwijfeld een spannende avond worden op 28 juli.

Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom de verrichtingen van de spelers en speelsters te aanschouwen. De wedstrijden beginnen on 19.30 uur op de accommodatie aan de Vuurlijn, De Kwakel bij het honkbalveld.

De top acht van de eerste speelavond:

  1. Erik v/d Sluijs/Eugene Farez (Mix) 3 +28;
  2. Taco Ringma/Kees van Ruiten (LBF) 3 +26;
  3. Davey Kooiman/Marcel v Nieuwenhuizen (Mix) 3 +23;
  4. Charly Misset/Jelle Venema (Mix) 3 +17;
  5. Bas van Slooten/Jean Paul Brands (PUK) 3 +12;
  6. Mart Kruit/Henk Patist (OSB) 2 +18;
  7. Michael Voorn/Bjorn Spanjer (Mix) 2 +  9;
  8. Jelle Pekelharing/Michiel Buchner BUT) 2 +