Laatste editie
Twitter

Boule Union Thamen sluit op de zondag voor Kerst het jaar altijd af met het Slottoernooi.

Het toernooi volgt de regels van de reguliere clubtoernooien, dat wil zeggen drie partijen mêlee met dus een individueel eindklassement. Het bijzondere aan dit toernooi is dat partners van de spelers ook als ze geen lid zijn aan dit toernooi mogen deelnemen en dat het daarna afgesloten worden met een gezamenlijke maaltijd bereid door het keukenprinsessen van de vereniging. Het is inmiddels een echte traditie, die al 30 jaar plaatsvindt. Dit jaar waren we met 28 deelnemers aan het toernooi en 37 deelnemers aan de maaltijd. Het weer was perfect voor het boulen in de open lucht. Geen spatje regen en een temperatuur, die je in het voorjaar zou verwachten.

De drie partijen werden in een rustig tempo afgewerkt met in de pauzes ruim tijd voor een drankje en een praatje. De maaltijd in buffetvorm leverde de keukenploeg veel applaus en waardering op.

Voordat het dessert opgediend werd, vond de prijsuitreiking voor de clubkampioenen, de winnaar van de Jokercompetitie en de algemeen toernooiwinnaar plaat.

Clubkampioen waren Alfonso Atanes Limia (tête-à-tête) en Günther Jacobs met Alfonso Atanes Limia (doubletten). De winnaar van de Jokercompetitie was voor het tweede achtereenvolgende jaar Henk van Rekum. Algemeen toernooiwinnaar werd Hans v/d Wal.

Het verenigingsjaar is nu formeel afgesloten, maar de echte enthousiastelingen spelen de komende dinsdagavonden en woensdagmiddagen, ijs en weder dienende, gewoon door.

Het volgende evenement is het Kouwe Klauwentoernooi op 31 januari 2016.

Voor meer informatie kijk op www.buthamen.nl.