Laatste editie
Twitter

Petanque ook ’s winters leuk

Op zondag 10 februari vond voor de vijfde keer het Valentijntoernooi als clubtoernooi plaats. In het verleden was het altijd een clubontmoeting tussen vier verenigingen, maar door competities en toernooien in de overdekte accommodatie in Lisse kwam daar een eind aan.

Voor Boule Union Thamen de aanleiding om er een intern clubtoernooi van te maken.

De weersvoorspellingen gaven geen aanleiding voor vreugde, maar toch namen acht doubletten de gok en schreven in. De wedstrijdleiding besloot om op tijd te spelen in plaatst van tot de dertien punten. Achteraf een goede beslissing, want op een enkel spatje na bij de start van de tweede speelronde bleef het droog. Van de twaalf gespeelde partijen waren er maar twee, die binnen de 45 minuten niet tot dertien punten kwamen. Er werd dus ook snel gespeeld. Om drie uur vond de prijsuitreiking plaats en dat was ook het moment dat de hemelsluizen opentrokken. Voor de top vier was er prijs in de Valentijnsfeer.

Slechts twee equipes bleven ongeslagen en dus moest het puntensaldo de beslissing brengen. Dat gold trouwens ook voor de derde en vierde plaats.

De aanmoedigingsprijs ging naar Rinus en Gerty Meijers.

De prijswinnaars waren:

  1. Günther Jacobs/Alfonso Atanes 3 +19
  2. Harry van den Dungen/Marja de Ru 3 +15
  3. Paul Hamstra/Ton Boersma 2 +10
  4. Jeroen Stiekema/Ans Bouwmeester 2 +

 

De volgende activiteit op de accommodatie aan de Vuurlijn is op zondag 17 maart. Dan vindt het traditionele Openingstoernooi plaats, waarbij de spelvormen tête-à-tête (enkelspel), doubletten en tripletten aan bod komen. De start van dit toernooi is om 11.00 uur.