Laatste editie
Twitter

Onder welhaast Franse omstandigheden, zon en een idyllische accommodatie, werd het tweede kwintettentoernooi gespeeld. Bij dit toernooi nemen teams van vijf spelers deel. De samenstelling van de teams werd door de wedstrijdleiding geregeld om zo gelijkwaardig mogelijke teams te maken. Met vier teams werd een halve competitie gespeeld, dus drie speelronden. In elke speelronde speelt een team een triplettepartij (drie tegen drie) en een doublettepartij (twee tegen twee). De samenstelling van de doubletten en tripletten is in elke speelronde anders. Een overwinning van het triplette levert drie wedstrijdpunten op en van een doublette twee wedstrijdpunten. Aan het einde van het toernooi wordt een eindstand opgemaakt op basis van het aantal wedstrijdpunten, gewonnen partijen en zo nodig het puntensaldo.

De twintig deelnemers konden voor zon of schaduw kiezen. De accommodatie van Boule Union Thamen ligt beschut en de eikenbomen geven voldoende schaduw.

Bij dit toernooi staat plezier voorop. De prijzen zijn voor alle teams hetzelfde, een uitgebreid bittergarnituur, wat natuurlijk onder het genot van een drankje op het terras genuttigd werd.

Voor de toernooiwinnaar was er nog een prijs, namelijk een “gouden” medaille en een beker.

Nou een beker. Bekertje is een beter woord voor de onderscheiding.

Het is de komende maand rustig met activiteiten bij Boule Union Thamen. Geen toernooien, maar alleen de clubavonden en woensdagmiddag.

Op 30 september begint de Nationale Petanque Competitie, waar drie teams van Boule Union Thamen in uitkomen. Het tweede en derde team spelen dan tegen elkaar op de thuisaccommodatie aan de Vuurlijn. Het eerste team speelt in Amstelveen (Broersepark).

Voor meer informatie kunt u de website www.buthamen.nl raadplegen of contact opnemen met Henk van Rekum, 06012390091.