Laatste editie
Twitter

De Nationale Petanque Competitie (NPC) is een competitie tussen verenigingen.

Zaterdag 1 oktober gaat deze competitie op alle niveaus van start. Ruim 300 teams hebben zich voor deze competitie ingeschreven. Zij spelen in zes divisies met in totaal 40 poules van acht teams.

Vorig jaar ging deze competitie als proef van start met de top- en tweede divisie. Winnaar vn de topdivisie werd toen PU Kennemerland, die in december aan het finaleweekeind van de Eurocup in Zweden zal deelnemen.

De winnaar van de topdivisie kwalificeert zich voor deelname aan de Eurocup.

Boule Union Thamen zal daarvoor nog een aantal keren moeten promoveren. Boule Union Thamen start deze competitie met een team in de vijfde en een team in de zesde divisie.

Een team bestaat uit zes tot negen spelers, waarvan er steeds zes tegelijk spelen. De competitie bestaat uit 14 ontmoetingen. Zeven uit en zeven thuis. Per ontmoeting worden drie rondes gespeeld. Tweemaal een ronde met drie doubletten en een ronde met twee tripletten.

De tegenstanders zijn in deze competitie voor team 1 De Stetters (Castricum), Les Bohémiens (Amsterdam), PU Kennemerland 4 en 5 (Haarlem), Les Boules Fleuries (Lisse), Ça Roule (Heerhugowaard) en Lijnden.

Het tweede team speelt tegen Zoetermeer, OSB (Bodegraven), Celeritas (Alkmaar), Gouda, Les Pointeurs (Alphen a/d Rijn), PU Kennemerland 6 (Haarlem) en Nieuwerkerk a/d IJssel.

Na de pilotcompetitie in 2015/2016 starten nu alle divisies.

In de regio nemen meer verenigingen deel aan de NPC. PU Badhoevedorp komt uit in de topdivisie en in de 4e divisie, Bulderbaan uit Amstelveen speelt in de 3e en 4e divisie. Wilt u meer weten over de competities en kampioenschappen in het petanque kijk dan op www.nlpetanque.nl.

Beide teams van BUT beginnen op 1 oktober met een thuiswedstrijd op de accommodatie aan de Vuurlijn. De tegenstanders zijn resp. De Stetters en Zoetermeer. Aanvang 12.00 uur.

Het volledige speelprogramma  vindt u op de website www.buthamen.nl.