Laatste editie
Twitter

 

Op 16 december sloot de vereniging Boule Union Thamen het jaar af met het traditionele Slottoernooi. Na afloop van het toernooi is er altijd een gezamenlijk maaltijd en de huldiging van de clubkampioenen.

De leden ontwaakten op deze dag in een witte wereld. De sneeuw maakt het spelen van een toernooi altijd tot een bijzondere gebeurtenis. Daar de stalen boules altijd warmer zijn dan de sneeuw trekken deze de sneeuw aan en tijdens het rollen zie je ze groter worden. Soms zijn gespeelde boules zelfs moeilijk te zien door de sneeuw en het fijne grind dat er aan vastplakt. Een doekje om de boules schoon en droog te wrijven is dan ook geen overbodige luxe. Met twintig deelnemers was het toernooi goed bezet en kon er met uitsluitend doubletten gespeeld worden. Om de handen niet al te koud te laten worden had de wedstrijdleider besloten om op tijd te spelen. Na 40 minuten speeltijd moest de werpronde afgemaakt worden. Bij een gelijke stand zou dan nog een extra werpronde moeten plaatsvinden. Dit deed zich echter niet voor. Van de vijftien gespeelde partijen waren er slechts vier die niet tot de dertienpunten kwamen.

De overwinning ging naar Wilma Buchner met driemaal winst en een puntensaldo van 23, Zij werd gevolgd door zoon Michiel ( 3 +15). Verder bleven ongeslagen Jannie van Kooten (3 +12) en Günther Jacobs (3 +5),

Na de voortreffelijke maaltijd waren de winnaars van de clubkampioenschappen en clubcompetities aan de beurt.

Clubkampioen tête-à-tête: Andries Petersen;

Clubkampioen doubletten: Ina Hoekstra en Henk van Rekum;

Winnaar Jokercompetitie: Ina Hoekstra;

Winnaar clubranking over alle clubtoernooien: Ina Hoekstra.

De vereniging speelt nog eenmaal dit in de Nationale Petanque Competitie en heeft dan een korte winterstop. Op 8 januari wordt er weer gebouled aan de Vuurlijn.

Fijne feestdagen en een sprankelend 2019