Laatste editie
Twitter

 

Een dag na de tweede speeldag van de Nationale Petanque Competitie vond op het bouleterrein aan de Vuurlijn het jaarlijkse Herfsttoernooi voor clubleden plaats. Tweeëntwintig leden kwamen om drie gezellige partijen onder een stralend zonnetje te spelen. In principe zijn de clubtoernooien zogenoemde doublettentoernooien, waarbij de samenstelling van de tweetallen per speelronde via loting bepaald wordt. Echter bij een oneven aantal of een aantal dat niet een veelvoud van vier is, worden ook een, twee of zelfs drie tripletten gevormd. Dit kan prima daar in een doublette elke speler over drie boules beschikt en in een triplette over twee, waardoor elke equipe altijd met zes boules speelt.

Met tweeëntwintig deelnemers moeten er twee tripletten gevormd worden en tegenwoordig gaat dit ook al via de computer.

Na de tweede speelronde waren nog vijf deelnemers ongeslagen en het toeval wilde dat in de derde ronde niemand van hen tegen elkaar moest. Zo bleven de vijf door te winnen ook na deze ronde ongeslagen en moest de rangschikking van de top vijf bepaald worden door het puntensaldo (het verschil tussen de voor en tegenpunten in de drie partijen).

Uit de uitslag blijkt weer eens dat de mannen niet per definitie beter zijn dan de vrouwen, misschien is het wel andersom. Twee vrouwen in de top vijf en zelfs zeven vrouwen in de top tien. Waarmee weer aangetoond is dat petanque/jeu de boules een prima activiteit die man en vrouw gezamenlijk kunnen doen.

 

 

De volgende activiteit bij Boule Union Thamen is het Surprisetoernooi 26 november, aanvang 11.00 uur.

Daarnaast wordt er elke dinsdag- en donderdagavond en op woensdagmiddag door de clubleden onderling gespeeld. U bent van harte welkom om de sfeer te proeven en een balletje mee te gooien. De vereniging heeft daartoe boules beschikbaar.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.buthamen.nl, email: redactie@buthamen.nl of telefonisch bij Henk van Rekum 06-12390091.