Laatste editie
Twitter

 

Een succesvolle speeldag.

 

Na driemaal een gelijkspel werd tijdens de tiende speeldag de eerste overwinning binnengehaald. De tegenstander was team 4 van Grand Cru ’82 uit Leidschendam.

Hoewel de thuiswedstrijd in Bodegraven werd gespeeld, was het weer toch aanleiding om niet overdekt maar lekker in de buitenlucht te spelen. Dat ging het team ook goed af. De eerste doublettenronde werd afgesloten met een 2-1 voorsprong. Beide partijen in de triplettenronde gingen ook naar team 2 en dat betekende dat een gelijkspel zeker was. Het team nam daar echter geen genoegen mee en wonnen ook twee van de drie doublettenpartijen in de slotronde, waardoor de eerste overwinning een zekerheid werd. Een 6-2 overwinning en verdient. Alle zes de spelers wonnen twee of drie partijen en Harry v/d Dungen, Jannie v Kooten, Marja de Ru, Angèle Smit en Nel en Hein Bloemers waren echt in hun nopjes met deze eerste overwinning.

Team 1 speelde in de overdekte accommodatie van PUK in Haarlem de uitwedstrijd tegen Sporting Badhoevedorp, die zelf ook geen overdekte accommodatie hebben.

Ondanks het mooie weer werd hier binnengespeeld. De accommodatie van PUK is zeer ruim en er werden dan ook vijf ontmoetingen tegelijk gespeeld. In de thuiswedstrijd was Badhoevedorp met 7-1 veel te sterk voor ons team, maar de boules zijn rond.

In de doublettenronde werd meteen al duidelijk dat Boule Union Thamen 1 beter in het spel zat dan de tegenstanders. Twee van de drie doubletten werden omgezet in een overwinning.

De triplettenronde werd gedeeld, zodat BUT de afsluitende speelronde met een 3-2 voorsprong inging. Als snel was zeker dat het in ieder geval een gelijkspel zou worden, want Ina Hoekstra/Henk van Rekum wonnen hun partij. Helaas verloren onze spelers uit Kudelstaart, Jelle Pekelharing/Wilma Buchner, hun partij van ex topspeler Ton Roos en Nel de Zwart. De derde doublette partij moest dus de beslissing brengen. Winst of een gelijk spel. Na een ruime voorsprong van 9-2 werd het voor Joan van Rekum/Niels van Diemen nog erg spannend. Op een stand van 12-11 wist ons team toch het dertiende punt te scoren en daarmee de 5-3 overwinning naar Uithoorn te brengen. Hierdoor stijgt het team in de stand en staan maar 1 punt achter op de nummers 3 en 4. Met tweemaal winst was speeldag 10 succesvol voor Boule Union Thamen.

De spelers treden 23 februari al weer aan voor de volgende speelrond.

Team 1 speelt weer in Haarlem, maar nu tegen koploper Bulderbaan 1 uit Amstelveen. Ook team 2 speelt een uitwedstrijd en wel tegen het Rotterdamse Les Francophiles 3.

Op 9 maart spelen beide teams thuis en hopelijk zijn de weersomstandigheden dan zo goed dat er op de accommodatie aan de Vuurlijn gespeeld kan worden.